Rochdale


Schoonmaakwoede door gerommel in de Bakemabuurt

In de Bakemabuurt zijn de renovatiewerkzaamheden van twee flats in volle gang. Er vertrekken steeds meer mensen uit de buurt of verhuizen naar een wisselwoning, en laten hun rommel en afval achter. Woningstichting Rochdale en Far West steken daarom de schoonmaakhanden uit de mouwen. Alle bewoners worden op woensdag 11 maart opgeroepen om mee te helpen aan een schoonmaakactie. Wie het meeste zwerfvuil ophaalt wint zelfs een prijs.

Onder de kinderen uit de buurt wordt een wedstrijd gehouden. Wie het meeste zwerfvuil ophaalt, wint een prijs en alle deelnemers krijgen sowieso een gratis schoonmaakset mee naar huis. Het is de bedoeling om trappenhuizen, boxgangen en galerijen aan te pakken. Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer veegt de straten extra en voert kleine reparaties uit in de openbare ruimte. Ook het groen wordt door een hoveniersbedrijf aangepakt.

Alle bewoners wordt gevraagd om hun spullen uit de trapportalen, galerijen en boxgangen te halen. Tijdens de schoonmaakactie worden deze indien niet weggehaald, alsnog verwijderd en de kosten hiervan worden op de eigenaar verhaald.

Far West renoveert ruim 130 woningen in twee beeldbepalende lange flats langs de H. Colijnstraat en de Sam van Houtenstraat. De renovatie is op 16 september gestart, en loopt door tot 2010. In de tussentijd wonen de bewoners in omliggende wisselwoningen, of zijn op eigen initiatief naar elders verhuisd.

Aanmelden
Mensen kunnen zich aanmelden voor de schoonmaakactie bij wijkbeheerder Faisal Adli via 020-411 63 68. Als wijkbeheerder is hij voor Rochdale en Far West de oren en de ogen in de Bakemabuurt. Hij spreekt mensen aan op de woonregels en bemiddelt in kleine conflicten. Elke werkdag van 09.00 uur tot 10.00 uur houdt hij spreekuur in het wijkbeheerkantoor aan de Dr. H. Colijnstraat 21.


---