Gemeente Amersfoort

Servicebericht Gemeente Amersfoort ­ woensdag 11 maart 2009

Activiteitenkalender B en W Amersfoort

Woensdag 11 maart t/m zondag 22 maart 2009

Woensdag 11 maart
12.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Eerdmans spreken tijdens de bijeenkomst 'Waar geloof jij in?'. De bijeenkomst, georganiseerd door SOVEE, Bureau Discriminatiezaken en de gemeente Amersfoort, is bedoeld voor leerkrachten en directies van basisscholen in Amersfoort. Het thema van de middag is levensbeschouwing en religies. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

18.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper is uitgenodigd bij Young Vision aan tafel in het kader van 'Sofie aan Tafel'. Locatie: Spaarnestraat 45 te Amersfoort.

Donderdag 12 maart
13.00 uur
Wethouder van Daalen plaatst de door leerlingen van het Farelcollege beschilderde prullenbakken bij de speelplaats aan de Kroonenburg. De leerlingen hebben de prullenbakken beschilderd in het kader van hun maatschappelijke stage. Locatie: Speelplaats aan de Kroonenburg in de wijk Schothorst.

20.00 uur
Wethouder Eerdmans woont de lezing 'Geloven in samenleven' door ds. Jan van der Eijk bij. De lezing is onderdeel van de serie 'Het Wonder van Amersfoort'; Archief Eemland, Onderwijs voor Ouderen (HOVO) en Volksuniversiteit Amersfoort organiseren gezamenlijk deze lezingenserie in het kader van Amersfoort 750 jaar. Locatie: Sint Joriskerk, Hof 1 te Amersfoort.

Vrijdag 13 maart
14.00 uur
Wethouder Boeve ondertekent het convenant Keurmerk Veilig Ondernemen in winkelcentrum Schothorst. Locatie: Wijkcentrum Trefhorst, Bruispad 2 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Boeve neemt een laserprojectie in ontvangst die door de VAB, Vereniging Amersfoortse Bedrijven wordt aangeboden ter gelegenheid van de 750ste verjaardag van de stad. De projectie is op het stadhuis te zien, door tekst en beeld wordt men over de festiviteiten geïnformeerd. Locatie: Molenstraat tegenover het stadhuis, LVB Networks, te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder Kruyt bezoekt de bijeenkomst in de Stadsgalerij 'Is er in de creatieve stad nog ruimte voor kunstenaars?'. Locatie: Stadsgalerij, Zonnehof 4a te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Kruyt bezoekt de bijeenkomst ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Poppodium De Kelder. Locatie: De Kelder, Eemlaan 1 te Amersfoort.

Zaterdag 14 maart
10.00 uur
Wethouder van Daalen woont de promotieactie buurtbudget voor de wijk Kruiskamp bij. Inwoners uit de Amersfoortse wijken kunnen tot 1 april 2009 ideeën aandragen om in aanmerking te komen voor geld voor hun buurt. Locatie: Winkelcentrum Neptunusplein te Amersfoort.

13.15 uur
Wethouder Hekman woont de promotieactie buurtbudget voor de wijk Schothorst bij. Inwoners uit de Amersfoortse wijken kunnen tot 1 april 2009 ideeën aandragen om in aanmerking te komen voor geld voor hun buurt. Locatie: Winkelcentrum Schothorst te Amersfoort.

18.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Kruyt bezoeken de Midwinter Jazz Night 2009, georganiseerd door de Amfors Groep en Regardz Groep Amersfoort. Locatie: Mariënhof, Kleine Haag 2 te Amersfoort.

Zondag 15 maart
14.00 uur
Wethouder Kruyt opent de expositie 'Een explosie van kleur' van Harry van de Boel. Locatie: de oude viltfabriek, Arnhemseweg 47 te Amersfoort.

14.30 uur
Wethouder Kruyt woont een voorstelling van ZIMIHC International bij. Locatie: theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 te Amersfoort.

Maandag 16 maart
15.30 uur
Wethouder Luchtenveld geeft het startsein voor de aanleg van de fietstunnel onder de A28. Hij doet dit samen met gedeputeerde Ekkers, van de provincie Utrecht en wethouder Jansma van Leusden. de Locatie: Waterschap Vallei en Eem, Fokkerstraat 16 te Leusden.

Woensdag 18 maart
08.30 uur
Wethouder Boeve opent de 3e Creatieve Sessie. De Creatieve Sessie is het participatieproces rondom de visieontwikkeling voor Vathorst West en Noord. Deelnemers zijn o.a. bewoners, instellingen en organisaties. Aan het eind van de dag zal wethouder Boeve de Creatieve Sessie tevens afsluiten. Locatie: De Kamers, Wezeperberg 8 te Amersfoort.

09.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper plant een boom ter gelegenheid van de 750ste verjaardag van de stad tijdens de landelijke Boomfeestdag. Locatie: CNME, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort.

11.15 uur
Wethouder Hekman gaat in gesprek met leerlingen van het Trias college. Locatie: Trias College, Dierenriem 12 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Eerdmans woont de promotieactie buurtbudget voor de wijk Kruiskamp Koppel bij. Inwoners uit de Amersfoortse wijken kunnen tot 1 april 2009 ideeën aandragen om in aanmerking te komen voor geld voor hun buurt. Locatie: Boogschutterplein te Amersfoort.

Donderdag 19 maart
08.00 uur
Wethouder van Daalen maakt de winnaar bekend van de wedstrijd voor scholen om de mooist denkbare natuurspeelplaats voor hun eigen schoolplein te ontwerpen. Locatie: CNME, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort.

Wethouder Eerdmans is in het kader van de Dag van de Leerplicht aanwezig bij een aantal activiteiten. Om 8.15 uur start zij met de 'te Laat actie' van basisschool Prins Willem Alexander op basisschool Prins Willem Alexander en overhandigt boekenleggers met handige tips over verzuim en het melden ervan aan de docenten. Locatie: Weberstraat 5 te Amersfoort
Vervolgens ontvangt zij om 09.30 uur zes leerlingen van het ROC om met hen te spreken over het belang van onderwijs en de voorbereiding op de arbeidsmarkt. Locatie: Stadhuisplein 1 te Amersfoort.
Tenslotte is de wethouder aanwezig bij de straatactie om met leerlingen en of ouders van leerlingen in gesprek te gaan over het belang van het volgen van onderwijs. Locatie: St. Jorisplein en omgeving te Amersfoort.

13.30 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij een testles over de boerderij, voor kinderen uit het basisonderwijs. In deze lessen worden kinderen geïnformeerd over het leven op de boerderij. De lessen zijn een resultaat van de in 2008 gehouden conferentie 'Stad zoekt Boer'. Locatie: Boerderij van de familie Kuijer, A.P. Hilhorstweg 5 te Soest.

17.00 uur
Wethouder Boeve presenteert de nieuwe Monitor Bedrijven- en Kantorenmarkt tijdens de Vastgoedborrel. Wethouder Kruyt is hierbij aanwezig. Locatie: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Kruyt bezoekt de lezing 'Zonen en Dochters' door Gerard de Kleijn in het kader van 'Het Wonder van Amersfoort'. Locatie: Gebouw Kunst aan de Eem (KadE), Smallepad 3 te Amersfoort.

Zaterdag 21 maart
09.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent het filmfestival NOVA Midden Nederland, georganiseerd door de Amateur Video Vereniging 'De Eemfilmers'. Tijdens dit festival zullen door een landelijke jury genomineerde films worden vertoond van leden van 15 verenigingen uit midden Nederland. Locatie: Het Stromenland, Hooglandseweg te Amersfoort.

10.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper reikt de eerste Sofie-knuffel uit bij het geboorteloket. Locatie: Meander Medisch Centrum, locatie Elisabeth, Ringweg Randenbroek 110 te Amersfoort.

16.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper ontvangt gasten en heet hen welkom voorafgaand aan de officiële opening van het feestjaar Amersfoort 750. Rosita Steenbeek presenteert het eerste exemplaar van haar boek 'Ander Licht' over de Amersfoortse schilder Matthias Withoos. De collegeleden zijn hierbij aanwezig. Locatie: OLV-Kerkhof te Amersfoort.

Zondag 22 maart
16.00 uur
Burgemeester van Vliet opent de tentoonstelling 'Stad in Zicht', een tentoonstelling over de ziel van Amersfoort. Locatie: Onze Lieve Vrouwetoren te Amersfoort.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort