Gemeente Heerde

Persbericht

Datum: 10 maart 2009

Bintwerk Heerde samen met Wisselwerk Apeldoorn

De Heerder stichting Bintwerk fuseert in april met de Stichting Wisselwerk in Apeldoorn. Het gaat om het sociaal cultureel werk, het jongeren- en ouderwerk en groepsactiviteiten voor mantelzorgers. Het peuterspeelzaalwerk gaat niet mee naar Wisselwerk omdat deze tak door een nieuwe wet straks dezelfde positie krijgt als de kinderopvang.

Naam Bintwerk blijft

Voor de inwoners van de gemeente Heerde verandert er nagenoeg niets. De naam Bintwerk blijft gewoon bestaan. Ook de locaties Drieluik en Odyssee in Wapenveld en 't Honk in Heerde blijven in gebruik. Maar de beroepskrachten van Bintwerk krijgen Wisselwerk wel als nieuwe werkgever. En natuurlijk blijven de vele vrijwilligers die hun bijdrage leveren aan deze activiteiten verbonden aan Bintwerk, ook als Wisselwerk deze activiteiten organiseert.

Basis te smal

Het bestuur van stichting Bintwerk heeft geconstateerd dat de basis te smal is om in de toekomst de werkzaamheden in de gemeente Heerde uit te voeren. Daarom zijn zij op zoek gegaan naar een partij die de activiteiten over kan nemen. Er zijn gesprekken gevoerd met verschillende organisaties. Bintwerk denkt met Stichting Wisselwerk in Apeldoorn een goede partij te hebben gevonden. Ook de gemeente heeft vertrouwen in Stichting Wisselwerk. De gemeente heeft ingestemd met de overdracht van de beroepskrachten en de activiteiten. De ondernemingsraad van Stichting Wisselwerk moet zich nog uitspreken over deze overdracht.

Einde persbericht