Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn - Winkeldief aangehouden


De politie heeft dinsdagmiddag 10 maart een 39-jarige veelpleger uit Apeldoorn aangehouden voor diefstal van flessen drank uit een supermarkt aan de Deventerstraat in Apeldoorn.


Omstreeks 15:15 uur werd de man door winkelpersoneel betrapt. Hij had twee flessen port meegenomen zonder deze te betalen. De man werd door winkelpersoneel overgedragen aan de politie. Hij bleek geregistreerd te staan als veelpleger. Hierop werd hij ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Apeldoorn - Jongen aangehouden voor heling fiets


De politie heeft dinsdag 10 maart een 15-jarige jongen uit Apeldoorn op de Nieuwstraat in Apeldoorn aangehouden voor heling van een fiets.


Omstreeks 15:45 uur zagen surveillerende agenten de jongen fietsen. Zijn fiets viel op doordat het slot niet in orde was. Hierop werd hij aangesproken. Hij verklaarde de fiets voor een 'mooie prijs" te hebben gekocht. De fiets bleek drie dagen geleden elders in Apeldoorn te zijn ontvreemd en stond bij de politie als gestolen geregistreerd. De jongen werd hierop meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. De rechtmatige eigenaar werd ingelicht en was blij verrast.


De politie adviseert om vóór de aankoop van een tweedehands fiets het framenummer te controleren via het landelijke "fietsdiefstalregister" dat op internet beschikbaar is via www.fietsdiefstal.nl


Apeldoorn - Man aangehouden na ruzie


De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 11 maart een 34-jarige man uit Renkum aangehouden. De man had een 30-jarige man uit Apeldoorn in zijn woning met een mes bedreigd en verwond.


Omstreeks 02:00 uur kreeg de politie de melding van de bedreiging met het mes in een woning. De twee mannen kregen ruzie met elkaar waarbij de 34-jarige man de ander bedreigde en verwonde met een mes. De 34-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij werd ingesloten voor nader verhoor.


Apeldoorn - Dronken man op het station


De politie heeft dinsdagavond 10 maart een 44-jarige man uit De Lutte op het station in Apeldoorn aangehouden voor openbare dronkenschap. NS-personeel droeg de man over aan de politie.


Omstreeks 19:00 uur kreeg de politie de melding van de dronken man. NS-personeel trof de man, die erg onvast ter been was, aan op het perron en droeg hem over aan de politie. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten om zijn roes uit te slapen. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.


Apeldoorn - Man aangehouden in bezit inbrekerswerktuig


De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 11 maart een 30-jarige man uit Apeldoorn op de Mariastraat in Apeldoorn aangehouden. De man bleek in het bezit van inbrekerswerktuig.


Omstreeks 05:25 uur troffen surveillerende agenten de man aan in de Mariastraat. De man viel op doordat hij tegen een gevel zat met een fles drank in zijn handen. Hierop werd hij aangesproken door de agenten. Hij bleek een koffer met inbrekerswerktuig bij zich te hebben. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij werd ingesloten voor nader verhoor.


EINDE BERICHTEN



---- --