Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Plantronics introduceert speciale headsets voor het nieuwe werken

Nieuwe draadloze audio-oplossingen voor Unified Communications

Hoofddorp, 11 maart 2009 - Plantronics, Inc. (NYSE: PLT) kondigt vandaag de eerste draadloze Unified Communications-headsets aan die meerdere apparaten en applicaties integreert. De nieuwe headsetsystemen werken betere samenwerking en kostenbesparingen in de hand. De Plantronics Savi(TM) serie is ontworpen voor de nieuwe manier van werken en biedt een veelzijdig communicatiemiddel gecombineerd met superieure audiokwaliteit en betrouwbaarheid.

Unified Communications (UC) wordt onmisbaar in het bedrijfsleven. 'Professionals gebruiken dagelijks een verscheidenheid aan communicatietoepassingen zoals bureautelefoons, softphones en mobiele telefoons', zegt Melanie Turek, industry principal, Unified Communications bij Frost & Sullivan. 'Intelligente headsets die apparaten en applicaties koppelen om kosten te elimineren en de samenwerking van kantoorwerkers te verbeteren zijn essentieel voor het succesvol inzetten van UC.'

Uit onderzoek van Frost & Sullivan blijkt dat de opbrengen in de wereldwijde unified communications applicatie- en servicemarkt in 2008 toenam met 294 procent. Het onderzoeksbureau voorspelt een CAGR (Compound Annual Growth Rate) van 72 procent voor de markt (2008-2014).

De Plantronics Savi-serie bestaat uit twee draadloze headsetsystemen: Savi Office en Savi Go. De draadloze Savi Office is ontworpen voor kantoorwerkers en mixt gesprekken via de vaste telefoon met pc audio- en softphonegesprekken. Savi Go daarentegen is een draadloze headset voor mobiele professionals. De headset is eenvoudig in gebruik en kan zowel verbonden worden met een pc als met een mobiele telefoon. Beide producten ondersteunen UC-producten van markleidende partijen zoals Avaya, Cisco, IBM, en Microsoft, Google Talk en Skype.

Plantronics Savi Office - integratie van pc en bureautelefoon Aangezien de pc zich ontwikkelt als een business audioplatform, hebben professionele gebruikers behoefte aan een apparaat dat zorgt voor naadloze overgangen tussen verschillende audio-intensieve functies die gedurende de werkdag worden gebruikt. Met Savi Office kunnen kantoorwerkers één draadloze headset gebruiken voor pc-audio, inclusief web conferencing, multimedia streaming, het luisteren naar muziek en wisselen door een druk op de knop van/naar gesprekken via de bureautelefoon en de softphone.

Plantronics Savi Office bezit een nieuwe softwareapplicatie, PerSono(TM) Suite, voor het beheren van gesprekken en audio. Deze software biedt een intuïtief, one-click interface zodat gebruikers gesprekken van de bureautelefoon en de softphone kunnen mixen, een gesprek kunnen stilleggen via de mute-knop, of een gesprek on hold kunnen zetten. Gebruikers kunnen PerSono Suite personaliseren en ringtones opslaan, evenals het volumeniveau en default settings.

Andere voordelen van de Savi Office zijn:

* Mobiliteit: alle communicatie via de Savi Office is draadloos. Hierdoor hebben de gebruikers de mogelijkheid tot ruim 100 meter van hun bureau hands-free te werken zonder de ongemakken van een draad.
* Audiokwaliteit: Savi Office is gebouwd op digitaal encrypted, voice-dedicated DECT(TM) 6.0 technologie voor uitzonderlijke audiokwaliteit en minimale interferentie met andere draadloze apparaten.
* Persoonlijke keuze: Savi Office is beschikbaar in twee draagstijlen en is uitgerust met een noise-canceling microfoon.

Plantronics Savi Go - wideband pc-audio en mobiele verbindingen De headset is ontworpen voor meer dan 47,3 miljoen mobiele professionals*. Plantronics Savi Go zorgt ervoor dat gebruikers hun softphone en mobiele telefooncommunicatie kunnen koppelen en kunnen profiteren van excellente audiokwaliteit. Savi Go omvat een plug-and-play bluetooth usb-adapter die kosten reduceert door het elimineren van lastige software set-up processen. Daarnaast biedt het levensechte wideband gesprekken via een UC-applicatie. De Class 1 bluetooth adapter biedt tot 60 meter rondom de pc uitgebreide mobiliteit, en biedt eveneens A2DP voor draadloze stereo streaming.

Eigenschappen en voordelen van de Savi Go zijn:

* Device Simplification: de Savi Go headset beschikt over multipoint technologie. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig wisselen tussen gesprekken op hun mobiele telefoon en via de PC door slechts een druk op de knop.
* Audiokwaliteit: de headset heeft een uitschuifbare boom en noise-cancelling microfoon voor heldere gesprekken. Een enkele knop op de headset biedt de mogelijkheid om gesprekken aan te nemen of te beëindigen, het volume aan te passen en dient als mute-toets.
* Gebruikersgemak: Savi Go is uitgerust met de PerSono Suite software om PC audio en gesprekken te managen.

Plantronics Savi Go is verkrijgbaar in twee versies: Optimized for Microsoft® Office Communicator 2007 en voor andere Unified Communications-platformen.

Beschikbaarheid
Plantronics Savi Office en Savi Go Optimized for Microsoft® Office Communicator 2007 zijn later deze lente verkrijgbaar bij de geautoriseerde Plantronics wederverkoper. Savi Go voor andere Unified Communications-platformen is deze zomer verkrijgbaar. Voor meer informatie over de nieuwe draadloze headsetsystemen, de verschillende configuraties die beschikbaar zijn voor klanten en de prijzen, zie www.plantronics.com/saviseries.

Plantronics - The Voice of Unified Communications
Plantronics biedt een van meest complete families van bedrade en draadloze producten voor unified communications. De oplossingen van Plantronics worden op brede schaal erkend dankzij hun geluidskwaliteit, betrouwbaarheid en comfort. De audio-oplossingen helpen bedrijven de voordelen van IP-communicatie door de hele onderneming uit te breiden en betere business communicatie en efficiëntie te bevorderen, ongeacht waar iemand werkt. Kijk voor meer informatie over Plantronics' UC-ready producten op: http://www.plantronics.com/uc.

*IDC Worldwide Mobile Worker Population 2007-2011 Forecast.

Over Plantronics
Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics' ervaring in mission critical communicatie - waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden "One small step for man..." vanaf de maan. Plantronics' producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. De Plantronics-familie bestaat uit de merken Plantronics, Altec Lansing, Clarity en Volume Logic. Kijk voor meer informatie op: http://www.plantronics.com. # # #
Altec Lansing, Clarity, Plantronics, en Sound Innovation zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Plantronics, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.



Ingezonden persbericht