Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PERSBERICHT - 2000e Hartgenoot meldt zich aan!

ROERMOND - De website hartgenoten.nl heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: gisteren schreef zich de 2000e hartgenoot in voor deelname aan onze website hartgenoten.nl! Een ongekend succes, aldus de talloze vrijwilligers die hun medewerking aan de website verlenen. En dat binnen zo'n korte tijd na de start van deze nieuwe community, zoals het met een duur woord genoemd wordt. Al vanaf het begin van hartgenoten.nl bleek de website een uitstekend forum voor talloze discussies over de meest uiteenlopende onderwerpen. Als ze op de een of andere manier maar betrekking hebben op het hart. Mensen wisselen ervaringen uit over bijvoorbeeld pacemakers, of geven elkaar tips over stoppen met roken, maar tappen ook moppen (en hoe!).

De website geeft ook informatie waar mensen iets mee aankunnen. Bijvoorbeeld over ziekenhuizen, wachttijden, en het laatste nieuws op het gebied van het hart. De toestroom van deelnemers bleek een waar sneeuwbaleffect. En het gaat nog steeds erg hard. Deelnemers storten zich met enthousiasme, betrokkenheid en overgave in de discussies en debatten, waarbij soms de grenzen worden opgezocht, maar vooral ook ervaringen worden uitgewisseld. Dat is ook een van de voornaamste doelstellingen van hartgenoten.nl - veel dingen bespreek je niet makkelijk met de dokter. Dat doe je liever wat ongedwongener en anoniemer met lotgenoten. Bijvoorbeeld door het uitwisselen van ervaringen. Maar ook door mensen die het moeilijk hebben een hart onder de riem te steken en aan te moedigen. Deze aanpak heeft succes, naar steeds opnieuw blijkt. Mensen worden ook aangemoedigd om hun eigen hartverhaal te schrijven. Hartgenoten looft een Gazellefiets uit voor het mooiste hartverhaal, maar daarvoor moeten er wel eerst duizend geschreven zijn. Zo hoog staat de teller nog niet, dus klim alsnog in de pen voor zover u dat nog niet deed en schrijf uw ervaringen en belevenissen van u af.

En dank aan al die mensen die elke dag opnieuw van hartgenoten.nl een doorslaand succes weten te maken! Meng u in de discussie, doe mee, want ook uw stem telt!

Met vriendelijke groeten,

Hartgenoten.nl


*