Ingezonden persbericht


11 maart 2009

EDPnet breidt haar service-aanbod uit met professionele netwerk- en internetdiensten.

EDPnet rondt overname INTICONET af.

INTICONET werd opgericht in 2007 en levert een ruim pakket aan professionele netwerkdiensten. Ondertussen is Inticonet uitgegroeid tot één van de toonaangevende Europese partijen op de markt van professionele netwerk- en internetdiensten. Tot de standaard diensten en oplossingen behoren o.a. leased-line toepassingen, co-location (housing) en IP-transit. Met dit aanbod richt Inticonet zich op bedrijven en organisaties die behoefte hebben aan betrouwbare netwerkoplossingen.

EDPnet wil via deze overname haar groei versnellen. Naast een sterke organische groei is de strategie om via overnames nog sterker te worden. Inticonet beschikt over veel know-how en een goede reputatie op het vlak van professionele netwerkdiensten. Vanaf nu worden deze diensten aangeboden vanuit EDPnet BV.

Na deze overname is het aanbod van EDPnet nog completer. Van thuisgebruiker tot veeleisende professionele gebruiker, bij EDPnet kan men terecht onder één dak!

Hoge eisen aan netwerkinfrastructuur en internet.
Sommige doelgroepen hebben zeer hoge eisen omtrent hun netwerk- en internetverbindingen. We denken hier bv. aan Internet Service Providers, hostingbedrijven, datacenters en grote gedecentraliseerde ondernemingen. Zij moeten kunnen rekenen op snelle, betrouwbare en veilige netwerk- en internetverbindingen. Specifiek voor deze doelgroepen werd in 2007 INTICONET opgericht. INTICONET werkt - op maat - oplossingen uit die de klanten een passend antwoord geven. Door middel van 'Service Level Agreements' worden tegelijkertijd garanties geboden op vlak van beschikbaarheid, snelheid en veiligheid van de aangeboden verbindingen.

Van 'leased line' over co-locatie tot IP-transit, en dit wereldwijd . Het huidige dienstenaanbod van INTICONET is zeer uitgebreid. In samenwerking met de beste partners, biedt INTICONET tal van turn-key oplossingen op het vlak van netwerken en internetverbindingen. Zo zijn er verschillende mogelijkheden in het domein van 'dedicated' punt-tot-punt internetverbindingen (leased lines). Ook oplossingen op het vlak van co-locatie (housing) behoren tot de standaard dienstverlening. Ten slotte biedt INTICONET ook nog IP-transit diensten aan.

Omdat datanetwerken uiteraard niet stoppen aan de landsgrenzen, heeft INTICONET haar aanbod uitgewerkt in een internationale context.

INTICONET zorgt voor een geïntegreerde dienstverlening, wat concreet inhoudt dat zij zowel het ontwerp, de implementatie, de beveiliging als de uitbating van een oplossing voor haar rekening neemt.

Strategische integratie van het Inticonet-aanbod binnen EDPnet. Aangezien zowel EDPnet (als onafhankelijk Internet Service Provider) als INTICONET (als dienstverlener op vlak van professionele netwerkoplossingen) ondertussen tot schaalgrootte hebben geleid, is deze overname een uitgelezen kans. Zo ontstaat één bedrijf dat producten, diensten en oplossingen aanbied voor elke categorie internetgebruiker. Met deze overname wil EDPnet nog transparanter communiceren met haar huidige en potentiële klanten. EDPnet zal met deze overname verder uitgroeien tot een toonaangevende speler op de netwerk- en internetmarkt.