Partij van de Arbeid

Den Haag, 11 maart 2009

PvdA en Jonge Socialisten lanceren online filmwedstrijd Europese campagne

PvdA EU-Tube: Prijzen van 250, 500 en 1000 euro, winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Nacht van de Arbeid, 1 mei 2009, 20.00-03.00, Maassilo Rotterdam

De PvdA daagt creatievelingen op Hyves en YouTube uit om het Europese campagnefilmpje van de partij te maken. De partij lanceert vandaag de PvdA EU-Tube Webstrijd, een online krachtmeting voor internetfilmpjes op www.eu-tube.hyves.nl. Ook zijn er meeloopstages te winnen bij juryleden, zoals Francisco van Jole, Eddy Terstall en PvdA-lijsttrekker Thijs Berman.

Creatieve filmmakers kunnen filmpjes van maximaal 1 minuut insturen in de categorieën humor, drama en real-life. Daarnaast is er een publieksprijs voor het filmpje met de meeste views op YouTube en de meeste stemmen op de Nacht van de Arbeid. Tijdens dit feest, op 1 mei a.s. in de Rotterdamse Maassilo, maakt de jury de winnaars bekend. Een special guest ondervraagt de jury van de PvdA EU-Tube. Alle nachtgangers krijgen een gratis Europacocktail, kunnen op de foto als hun favoriete Europeaan en ontvangen informatie over de EU en de PvdA-grassroots en nog veel meer.