Ingezonden persbericht


Utrecht, 11 maart 2009

Bekijk Nederland door andere ogen:

20 Nationale Landschappen

Het Nederlandse platteland staat onder druk. De steden rukken op, de boeren - van oudsher de beheerders van het landschap oop het platteland - trekken weg. Het Rijk heeft twintig gebieden benoemd tot Nationaal Landschap. Die twintig landschappen zijn de visitekaartjes van het landelijk gebied. Voor liefhebbers van Nederlands natuur- en cultuurlandschap zijn ze samengebracht in het boek 20 Nationale Landschappen.

De twintig onvervalst Nederlandse landschappen vormen een inspirerende combinatie van cultuur en natuur. Ze zijn heel divers, maar stuk voor stuk een bezoek waard: je kunt er wandelen, fietsen, een fort bezoeken of zelfs overnachten bij een boer. Veel van de landschappen zijn relatief onbekend en nog onbedorven. Massatoerisme zal men niet aantreffen bij de Rode Klif van Warns, in Arkemheen-Eemland of bij het beklimmen van een vliedberg.

De Nationale Landschappen zijn gekozen vanwege de specifieke samenhang tussen de verschillende onderdelen van het landschap, zoals natuur, reliëf, grondgebruik en bebouwing. Het zijn geen musea, maar gebieden waar mensen wonen, werken, ondernemen en recreëren. 20 Nationale Landschappen toont de unieke regionale verschillen van deze landschappen in al hun glorie.

De prachtige fotografie en de beeldende beschrijving van de gebieden maken van 20 Nationale Landschappen een fantastisch inspiratieboek voor iedereen die er graag op uitgaat in eigen land. Ook heel geschikt als cadeauboek!

Het boek 20 Nationale Landschappen is mede tot stand gekomen dankzij het Ministerie van LNV.

20 Nationale Landschappen

Auteurs: Ilona Donkervoort en Guerite Flury

Paperback, 176 pagina's

ISBN 978 90 215 4055 9

Prijs: ¤ 19,95
Verschijningsdatum: 29 April 2009

Voor informatie en recensie-exemplaren kunt u contact opnemen met: Kosmos Uitgevers, Maaike Maaswinkel, tel.: 030 - 234 92 74

E-mail: promotie@kosmosuitgevers.nl

Website: www.kosmosuitgevers.nl