Presagis optimaliseert avionics oplossingen met het VxWorks DO-178B certificatieplatform van Wind River

Geïntegreerde oplossing versnelt het ontwerp van de mens en machine interfaces (HMI's) in volgende-generatie cockpits

AMSTERDAM, THE NETHERLANDS -- (MARKET WIRE) -- 03/11/09 -- Ter attentie van: Technologie editors

Vandaag kondigde Presagis(TM) een oplossing aan op basis van de Wind River familie van VxWorks DO-178B platformen die de avionics industrie de kans moeten nemen een sprong vooruit te doen. Dit ontwikkelingsplatform helpt ontwikkelaars risico's te beperken en de ontwikkeling van moderne avionics systemen te stroomlijnen. De cockpit avionics stapel combineert de leidinggevende ontwikkelingsoftware binnen de avionics industrie van Presagis met het Wind River robuuste DO-178B certificatie real-time besturingssysteem (RTOS) en biedt een zuiver, laagrisico pad voor investeringen in technologie tijdens de ontwikkeling van spitstechnologische ingesloten schermen. Het gecombineerde platform wordt verwacht de ontwikkelingskosten te verlagen, de projectcomplexiteit te verminderen en de productiviteit te verhogen voor avionics ontwerpers.

"Presagis en Wind River delen een gezamenlijke visie van volledig geïntegreerde oplossingen te bieden aan avionics
systeemintegratoren," zei Robert Kopersiewich, Vice President van Product and Program Management, Presagis. "Door onze software te testen en te optimaliseren op de Wind River VxWorks DO-178B platformen bieden we de klanten een vooraf geïntegreerde oplossing met sterke prestaties die voldoen aan de ontwikkelingsvereisten."

Presagis werkt nauw samen met Wind River voor de integratie in haar producten, VAPS en VAPS XT, en de meest recente versies van de Wind River VxWorks 5, VxWorks 6 en VxWorks 653
besturingssysteemplatformen. Lucht/Ruimtevaart en Landsverdediging klanten kunnen nu volledig vertrouwen op hun investeringen in de avionics ontwikkelingstechnologie en de mogelijkheid te voldoen aan kritieke avionics-normen terwijl ze munt slaan uit bewezen, robuuste oplossingen. Presagis verwacht ontwikkelaars maanden werk te kunnen besparen per programma door de tijd te verminderen die gewoonlijk besteed wordt aan de integratie, testen, optimalisatie en verificatie van het ingesloten doelsysteem.

Om de implementatie van grafische applicaties naar het ingesloten systeem te vereenvoudigen, passen de Presagis HMI hulpmiddelen een unieke technologie toe, de zogenaamde Porting Layer. De Porting Layer, die geleverd wordt door Presagis of ontwikkeld door de klant, initialiseert timers, callbacks en het scherm; het omvat ook de grafische rendering opdrachten. Van zodra aangemaakt voor een specifiek doelplatform, biedt de Porting Layer de ontwikkelaars de mogelijkheid meerdere weergavescenario's aan te maken om het testvermogen uit te breiden. Onder de vele voordelen biedt de Porting Layer de mogelijkheid VAPS- en VAPS XT-gebouwde HMI's over te brengen naar praktisch alle ingesloten bestemmingen en te optimaliseren voor VxWorks. Dit vermindert de ontwikkelings- en het testperiode aanzienlijk terwijl de prestaties verbeterd worden.

"Vroeger ondervonden avionics ontwerpers vaak aanzienlijke risico's tijdens de integratie van HMI-oplossingen voor DO-178B gecertificeerde omgevingen," zei Rob Hoffman, Vice President en General Manager voor Lucht-/Ruimtevaart en Landsverdediging bij Wind River. "Wind River engageert zich deze last te verminderen. De Presagis ontwerpoplossing biedt gebruikers de kans zich te concentreren op het ontwerp en de ontwikkeling van volgende-generatie avionics inhoud en, indien gecombineerd met onze beproefde runtime omgevingen met COTS certificatie, verwachten we dat onze klanten aanzienlijk minder tijd zullen besteden aan het testen en de integratie van het systeem."

Voor geavanceerde illustraties die ontwikkeld werden door Presagis op Wind River VxWorks, kunt u Presagis een bezoekje brengen op Avionics 2009 in Amsterdam, Nederland, op 11-12 maart, 2009 in stand C21.

Over Presagis

Presagis is een wereldleider in commerciële-uit-voorraad-leverbaar (COTS) modellering, simulatie en ingesloten schermillustratie software, en de schepper van de eerste verenigde COTS modellering en simulatie software portfolio voor de Lucht/Ruimtevaart en Landsverdediging wereldmarkten. Presagis werd opgebouwd op een gecombineerd legaat van vernieuwing en dienstverlening en biedt superieur waarde aan de klanten op basis van snelle technologische vooruitgang. Het bedrijf levert diensten aan meer dan 1.000 actieve klanten in heel de wereld, inclusief vele van de meest gerespecteerde organisaties in de wereld zoals Boeing, Lockheed Martin, Airbus, BAE Systems en CAE. Meer informatie vindt u op www.presagis.com.

(c) 2009 Presagis Canada Inc. en/of Presagis USA Inc. Alle rechten voorbehouden.

Presagis staat voor Presagis Canada Inc., Presagis USA Inc. en/of Presagis Europe SA.

De namen van de bovenvermelde reële bedrijven en producten zijn mogelijk handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.