Ingezonden persbericht


Ellen Dikker genomineerd voor de Neerlands Hoop!

Cabaretière Ellen Dikker is genomineerd voor de 'Neerlands Hoop'! Dit is de VSCD Cabaretprijs voor de theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief. De uitreiking vindt plaats op zondag 20 september a.s. in De Kleine Komedie in Amsterdam.

De VSCD jury aan het woord: "Typetjes zijn vaak een veilige vorm om een gebrek aan persoonlijkheid te verhullen. Ellen Dikker bewijst in haar debuutjaar het tegendeel. Haar veelal knap neergezette 'karikatuurtjes' van gemankeerde mensen vormen in Toendra een optelsom; wie goed telt en kijkt, komt uit bij de theatermaakster en haar belevingswereld. Dikker staat met flair en vanzelfsprekendheid op het podium, heeft inhoud en is een talent van wie we hopelijk nog veel gaan horen en zien."

Ellen Dikker won de Persoonlijkheidsprijs Cameretten 2006. Sindsdien gaat het hard met Ellen. Ze werd bejubeld door de pers, was te gast bij 'Raymann is laat' en toert nu avondvullend door het land met haar programma 'Toendra'.

'Toendra' is een theatraal programma waarin Ellen Dikker razendsnel schakelt tussen hilarische en ontwapenende personages, die allemaal worstelen met het moderne leven. Ellen toont zich een theaterpersoonlijkheid die het publiek moeiteloos met zich meeneemt. Bevlogen, eigenzinnig en een beetje brutaal. Een rascomédienne met scherpe randjes.

"...theaterbeest met veel talent en spelervaring..." (Juryrapport Cameretten)

"...Dikkers optreden was indrukwekkend..."
(de Volkskrant)

"...Dikker neemt zaken uit de maatschappij op de hak, zonder ze echt te benoemen...gaan we in de toekomst nog veel van horen..." (Spits)

"...Ellen Dikker is ondeugend, aandoenlijk, schokkend en vooral grappig…" (Het Parool)

Noot aan de redactie (