Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Autohuur op eilanden steeds populairder bij vakantieganger Tenerife op eerste plaats in top 5 van Sunny Cars

Hoofddorp, 11 maart 2009 - Steeds meer Nederlanders ontdekken dat het bijzonder lonend en praktisch is om bij een eilandvakantie de autohuur vooraf vast te leggen. Deze trend maakt Sunny Cars duidelijk in haar top vijf van meest populaire vakantie-eilanden voor autohuur. Met een spectaculaire groei van 63 procent heeft Curaçao dit jaar een plek veroverd op de lijst, die aangevoerd wordt door het Canarische eiland Tenerife.

Toppers: Tenerife en Gran Canaria
Op Sunny Cars' top 5 van populairste eilanden voor autohuur is Tenerife nu de nieuwe nummer 1, dankzij een stijging van 18 procent ten opzichte van de cijfers van vorig jaar. Buureiland Gran Canaria verkoopt 8 procent beter en is nu nummer 2. Kreta blijft populair als altijd en handhaaft zich daarmee op de derde plaats. Curaçao springt met de genoemde groei van 63 procent meteen naar plaats 4 en Sicilië stijgt met stip naar plaats 5 door een toename van 29 procent.

Optimale vrijheid met een auto
Wie vroeger op vakantie ging naar bijvoorbeeld de Canarische Eilanden, de Antillen of de eilanden in de Middellandse Zee, boekte meestal een pakketreis met uitsluitend vluchten en hotel. Pas na een paar dagen strand en terrasjes bedacht men dat het ook interessant was de rest van het eiland te verkennen en dus werd ter plaatse een auto gehuurd. Lange wachttijden, beperkte beschikbaarheid, een oudere auto, hoge tarieven en vage toeslagen nam men veelal voor lief. Achteraf bleek dat de vakantie onnodig duur was uitgevallen.

Consument steeds slimmer
Uit de meest recente cijfers van Sunny Cars blijkt dat consumenten steeds prijs- en kwaliteitsbewuster worden en dat hun boekingsgedrag verandert. ,,De vakantieganger naar de eilandbestemmingen is natuurlijk ook niet gek," zegt Suzanne Al van Sunny Cars.,,Als je eenmaal hebt ervaren dat onze tarieven door scherpe inkoop vaak veel lager liggen dan de lokale verhuurders, dat wij zekerheid bieden in beschikbaarheid, service en verzekeringen en dat we heldere all-in-tarieven hanteren waardoor nooit discussie aan de balie hoeft te ontstaan, dan is de keuze snel gemaakt."

Eilandspecialist
Ook weten reisconsumenten inmiddels dat Sunny Cars veel meer is dan een bemiddelaar in betaalbare autohuur. ,,Wij kennen al die eilanden waar we actief zijn bijzonder goed," zegt Suzanne Al. ,,Daardoor kunnen we maatwerk leveren." Wil je op Curaçao naar de baaitjes, de Vlakte van Hato op en het Christoffelpark in? Dan is een terreinwagen een goede keus en helemaal niet duur. Wil je op Tenerife of Gran Canaria het bergachtige binnenland verkennen? Overweeg dan een auto met meer motorinhoud, zodat je met pit de berg op kan! Moet je je op Kreta bijverzekeren tegen autoschade? Nee hoor, je kunt zorgeloos een rondje rijden langs de overblijfselen uit de Oudheid want glas-banden-en bodemschade is gratis gedekt door Sunny Cars. En op Sicilië hoef je bijvoorbeeld niet bij te betalen om de auto in Catania op te halen en in Palermo in te leveren.

Sunny Cars
Sunny Cars biedt vakantiegangers een zorgeloze huurauto op meer dan 5.000 bestemmingen in ruim 90 landen. Als onafhankelijk bemiddelaar selecteert Sunny Cars op elke bestemming de beste lokale verhuurder. De kracht van Sunny Cars is het kwalitatief hoogwaardige product voor een all-inclusive prijs zonder extra kosten. De in Hoofddorp gevestigde broker is dit jaar door reisagenten voor de tiende keer gekozen tot Beste Autoverhuurder. Circa 90% van de Nederlandse reisbureaus werkt samen met Sunny Cars. Daarnaast is de broker actief op de Belgische, Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse markt. Hiermee is Sunny Cars een van de grootste onafhankelijke Europese bemiddelaars in autohuur. www.sunnycars.nl