Ingezonden persbericht


Persinformatie
11 maart 2009

Voordelig naar Berlijn met NS Hispeed

* Twintig jaar na de val van de muur

* Enkele reis 2e klas voor 31 euro

In 2009 is het twintig jaar geleden dat de Berlijnse muur is gevallen. Om die reden heeft NS Hispeed in de periode van 11 maart tot en met 29 juni 2009 een kortingsactie voor de InterCity Berlijn met vertrek in de daluren. De InterCity Berlijn rijdt direct, comfortabel en voordelig naar het culturele Berlijn.

Berlijn viert de val van de Berlijnse muur met diverse tentoonstellingen, evenementen en programma's. Om deel te nemen aan de Berlijnse festiviteiten biedt NS Hispeed reizigers dit jaar extra korting aan. In 2008 waren er zeventien procent meer treinreizen naar Berlijn dan in 2007. Daarom is de frequentie van de InterCity Berlijn doordeweeks verhoogd van drie keer naar vijf keer per dag. NS Hispeed biedt nu in totaal twaalf verbindingen per dag aan naar Berlijn. Hieronder vallen reizen met de directe InterCity Berlijn of ICE International (met een overstap in Duisburg).

Linda Schulte, hoofd Marketing NS Hispeed: 'Met deze actie willen we meer reizigers kennis laten maken met internationale steden als Berlijn. Het voordeel van de InterCity Berlijn is dat reizigers rechtstreeks en comfortabel reizen naar het stadshart van Berlijn. Dit in slechts zes uur en twintig minuten vanaf Schiphol.'

De boekingsperiode voor deze actie is van 11 maart tot en met 31 maart 2009. De reisperiode is van 11 maart tot en met 29 juni 2009. Deze actie is alleen als homeprint ticket verkrijgbaar en uitsluitend te boeken via de website. Voor meer informatie en reserveringen: www.nshispeed.nl.


* * * * *
Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sheila Stafleu, Adviseur PR NS Hispeed, 088 671 15 24 of e- mail: sheila.stafleu@nshispeed.nl.

Over NS Hispeed
NS Hispeed is het hogesnelheidsmerk van NS en biedt hogesnelheidsvervoer aan op internationale bestemmingen en straks ook op nationale bestemmingen. Naast de nieuwe hogesnelheidstrein vallen onder NS Hispeed ook hogesnelheidstreinen als Thalys, ICE International, Eurostar en TGV. NS Hispeed maakt deel uit van Railteam, een samenwerking tussen Europa's belangrijkste hogesnelheidsondernemingen. Railteam sluit de Europese hogesnelheidslijnen naadloos op elkaar aan.