Politie Noord- en Oost Gelderland

Ermelo - Aanrijding met een ree


Op dinsdagavond 10 maart vond er een aanrijding plaats met een ree op de Drieerweg in Ermelo. De auto van een 26-jarige man uit Harderwijk raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept.


Omstreeks 21:05 uur kreeg de politie de melding van de aanrijding. Twee reeën staken plotseling de Drieerweg over. De automobilist kon ze niet meer ontwijken waarop hij één van de reeën aanreed. Hij kwam hierdoor met zijn auto in de berm terecht en botste tegen een paal van een verkeersbord. De ree overleefde de aanrijding niet. De auto raakte zwaar beschadigd en werd weggesleept. Het verkeersbord betrof een waarschuwingsbord voor overstekend wild !


Harderwijk - Scooter aangereden, automobilist rijdt door


Op dinsdagochtend 10 maart werd een 16-jarige scooterrijder uit Zeewolde op de Selhorsterweg in Harderwijk afgesneden door een autobestuurder. De automobilist heeft vermoedelijk niet gemerkt dat de scooterrijder ten val kwam en is doorgereden. De politie komt graag in contact met deze automobilist en getuigen van de aanrijding.


Tussen 11:00 en 11:30 uur werd de scooterrijdster op de rotonde bij de Albert Hein aan de Selhorstweg gesneden door een automobilist. Zij moest hard in de remmen. Hierdoor gleed haar achterwiel weg en kwam ze ter val. De automobilist heeft vermoedelijk niet gemerkt dat de scooterrijder viel en is doorgereden. De politie komt graag in contact met de omstanders die het meisje hebben geholpen via 0900-8844. In het bijzonder met een vrouw die haar telefoonnummer af had gegeven en twee mannen die het hebben zien gebeuren.


Heerde - Automobilist onder invloed alcohol


De politie heeft een 66-jarige man uit Heerde op de Kamperweg in Heerde aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De man werd omstreeks 13:25 uur gecontroleerd op de Kamperweg. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau. De man blies een promillage van 2,2. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.
EINDE BERICHTEN



---- --