Gemeente Brummen


Tweede burgerdebat Centrumplan Eerbeek op 11 maart

(Oorspronkelijke publicatie datum: 24-02-2009)

Het eerste, succesvolle burgerdebat op 19 januari jl. over een nieuw dorpshart voor Eerbeek krijgt een vervolg op woensdagavond 11 maart om 19.30 uur in de kantine van voetbalvereniging de Eerbeekse Boys. De gemeente laat dan zien wat ze met de adviezen van bewoners en ondernemers gedaan heeft en wat de eerste ideeën voor het centrum zijn.

Van ideeën naar schets
Tijdens het drukbezochte eerste burgerdebat kwam naar voren dat bewoners en ondernemers graag een bruisend centrum willen, dat ook een verblijfsfunctie heeft. Waar het gezellig toeven en winkelen is, maar waar je ook op een terrasje wat kan drinken. Een centrum met een dorpskarakter.
Stedenbouwkundig bureau Kuiper & Compagnons ging hiermee aan de slag om een eerste schets te maken. Deze wordt op 11 maart gepresenteerd tijdens het tweede burgerdebat. De gemeente geeft aan welke adviezen ze over kon nemen, welke niet en waarom.

Programma
Het tweede burgerdebat biedt een interessant programma. Naast een plenaire presentatie van de schetsen en de ideeën van het stedenbouwkundig bureau, is er ook een informatiemarkt. Daarbij wordt verder ingegaan op de verschillende aspecten van de presentatie. U krijgt volop gelegenheid om van gedachten te wisselen met de verantwoordelijke ambtenaren. Het laatste deel van de avond is een plenaire afsluiting met een samenvatting van de uitkomsten van de avond en afspraken over het vervolgtraject.

Globaal ziet het programma voor 11 maart er als volgt uit:

19.30 uur inloop met koffie en thee, bezoek informatiepanelen 20.00 uur centrale presentatie
20.30 uur informatie- en gespreksmarkt
21.15 uur afspraken en plenaire afsluiting
21.30 uur einde

U bent van harte welkom!