Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, Amsterdam, 24 februari 2009

Boekenweek bij de OBA

Van 11 t/m 21 maart is het Boekenweek. Thema dit jaar is Tjielp Tjielp - De literraire zoo. Met aandacht voor het dier in proza en poëzie. Tijdens de Boekenweek worden er in verschillende vestigingen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) activiteiten georganiseerd. Zo zijn Jan Siebelink, Fik Meijer, Sylvia Witteman, Koos van Zomeren en Kester Freriks te gast. De tentoonstelling De fabeldieren van Sieb Posthuma wordt geopend. En er is een workshop Annie M.G. Schmidt dieren maken. Leden kunnen in deze week gratis het Boekenweek CV over Tim Krabbé afhalen en meedoen aan de prijsvraag.

25% korting op de dierentuin
Leden die tijdens de Boekenweek een boek lenen krijgen 25% korting op maximaal vier kaartjes voor de dierentuin. Ook Artis doet mee aan deze actie. Vraag bij de balie van de bibliotheek naar de bon.

Lid worden
Wie tijdens de Boekenweek lid wordt van de OBA ontvangt het Boekenweekgeschenk (op te halen bij de boekhandel), een Boekenbon (ter waarde van ¤ 5,-), vrrij reizen met NS (op zondag 15 maart op vertoon van het Boekenweekgeschenk) en het Boekenweek CV.

Boekenweekmagazine
Het dierenrijk mag dan rijk aan dieren zijn, de bibliotheek is ook rijk. Aan boeken natuurlijk. En tijdens de Boekenweek staan de bibliotheken boordevol dierenboeken. Het Boekenweekmagazine is een mooie gids voor dierenboeken. Het Boekenweekmagazine is te verkrijgen in de bibliotheek.

De Boekenweek 2009 vindt plaats van 11 tot en met 21 maart 2009 De Boekenweek heeft tot doel de positie van het algemene boek in de samenleving steviger te verankeren. Eerst en vooral door het publiek te laten ontdekken welk een rijk boekenaanbod er het hele jaar in de boekwinkel en bibliotheek te vinden is. Het meest gezichtsbepalende element binnen de Boekenweek is het Boekenweekgeschenk. Dit jaar heeft Tim Krabbé het geschenk geschreven: Een tafel vol vlinders.

Openbare Bibliotheek Amsterdam
De Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam (OBA) is een culturele instelling, die zich al 90 jaar ten doel stelt het vrije verkeer van informatie in de Amsterdamse samenleving te bevorderen. In die 90 jaar heeft OBA zich ontwikkeld tot de meest gebruikte culturele ontmoetingsplaats in heel Amsterdam met 170.000 leden en meer dan 4,5 miljoen bezoekers per jaar. De OBA wil een centrum voor ontmoeting en educatie, voor alle geledingen in de bevolking zijn. Hieruit vloeien tal van promotionele en culturele activiteiten voort, in het kader van de leesbevordering, educatie en de overdracht van kennis en cultuur. De organisatie omvat een centrale bibliotheek en 27 wijkbibliotheken. Samen verzorgen zij het bibliotheekwerk in de gemeenten Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel. Kijk voor het actuele programma op www.oba.nl

Noot voor de redactie,