Gemeente Onderbanken


Openbare Kennisgeving Start inspraakprocedure regionale ontwerp-structuurvisie Parkstad Limburg

Het samenwerkingsverband Parkstad Limburg is bezig om samen met de Parkstad-Limburggemeenten, zijnde Heerlen, Kerkrade, Brunssum, Landgraaf, Voerendaal, Simpelveld en Onderbanken een regionale c.q. intergemeentelijke structuurvisie op te stellen, zoals bedoeld in artikel 2.1 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening.

De regionale structuurvisie Parkstad Limburg bevat een richtinggevend beleidskader voor de ruimtelijke ontwikkeling van de regio voor de komende 20 jaar. Het ontwerp hiervan en het bijbehorende planMER (milieu-effectrapportage) zijn inmiddels gereed.

De ontwerp-structuurvisie Parkstad Limburg en het bijbehorende planMER liggen van 11 maart 2009 t/m 21 april 2009 voor eenieder ter inzage in de gemeentehuizen van Heerlen, Kerkrade, Brunssum, Landgraaf, Voerendaal, Simpelveld en Onderbanken op de daar gebruikelijke wijze en tijden. Daarnaast liggen de stukken tijdens kantooruren ter inzage bij de balie van Parkstad Limburg (CBS-weg 2 te Heerlen). De stukken zijn bovendien digitaal te bekijken op de website van Parkstad-Limburg: www.parkstad-limburg.nl

Aangezien het een regionale visie betreft is unaniem door de gemeenten besloten om de regionale inspraakverordening van toepassing te verklaren. Dit betekent dat het indienen van de zienswijzen c.q. reacties ten aanzien van de ter inzage liggende documenten bij één centraal punt kan gebeuren. Iedereen kan inspreken.

U kunt uw zienswijze/reactie schriftelijk (niet per E-mail) of mondeling kenbaar maken en wel op de volgende twee manieren:
* U kunt uw schriftelijke zienswijze/ reactie toesturen aan: Parkstad Limburg, Afd. Ruimte en Mobiliteit, t.a.v. mw. mr. I. Demandt, Postbus 200, 6400 AE Heerlen, onder vermelding van âzienswijze/reactie regionale structuurvisieâ.
* U kunt uw mondelinge zienswijze/ reactie telefonisch kenbaar maken op dinsdag, woensdag of donderdag tussen 9.15 uur en 13.00 uur via telefoonnummer 045-5700 145 (mw. mr. I. Demandt) of, bij geen gehoor, via telefoonnummer 045-5700 121 (mr. J. Bisschops).

De voorkeur gaat uit naar het indienen van schriftelijke zienswijzen/reacties. U wordt verzocht om in uw zienswijze/ reactie duidelijk aan te geven of uw opmerkingen zijn gericht op de regionale structuurvisie of op het planMER, op welke onderdelen hiervan ze zijn gericht en of ze betrekking hebben op het hele grondgebied van Parkstad Limburg of op het grondgebied van een individuele gemeente (aangeven welke gemeente). De Commissie-mer en andere betrokken (overheids)organen zullen in de gelegenheid worden gesteld om in dezelfde periode te reageren.

Verder zullen een aantal informatie-bijeenkomsten worden gehouden. In iedere gemeente is een raadscommissie-themabijeenkomst voor de raadsleden voorzien. Tevens wordt één separate voorlichtingsavond voor de bewoners van Parkstad Limburg gehouden. Deze info-avond voor de bewoners vindt plaats op maandag 6 april 2009, start: 19.00 uur, locatie: het SCHUNCK-Glaspaleis, Bongerd 18 te Heerlen.

Wat is de verdere procedure ?

Alle ontvangen reacties/opmerkingen worden verzameld. Vervolgens gaat een regionaal expertiseteam aan de slag om deze te verwerken. Alles komt samen in één inspraakeindverslag. In dit verslag staat een weergave van de zienswijzen die tijdens de inspraakperiode zijn ingebracht. Verder vermeldt het verslag een reactie op deze zienswijzen en wordt met redenen omkleed aangegeven op welke punten al dan niet tot aanpassing van de regionale structuurvisie en/of planMER zal worden overgegaan.
Uiteindelijk zal de defi nitieve regionale structuurvisie naar verwachting in het laatste kwartaal van 2009 door de individuele gemeenteraden worden vastgesteld.
Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met dhr. T. van der Valk van Parkstad Limburg: 045- 5700 134.