Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Informatieavonden op Katendrecht

Bij de Katendrechtse Bewonersorgnisatie (KBO) wordt op één avond over twee verschillende inrichtingsplannen informatie gegeven. U bent op 11 maart van harte welkom om deze bij te wonen.

Voorlopige inrichtingsplan (IP) Rechthuislaan van 19.00 tot 20.00 uur De nieuwe indeling van de Rechthuislaan gaat sterk lijken op die van voor de jaren '70. In het voorlopig IP wordt de bomenrij naar het midden verplaatst en komt ze op een brede middenberm te staan. Aan beide zijden van de middenberm is een rijbaan gepland, met aan de kant van de woningen parkeerplekken en een breed trottoir. Om dit mogelijk te maken, worden de bestaande speelplekken en groenvakken verwijderd.

Voorlopige inrichtingsplan (IP) voor de Atjehstraat van 20.00 tot 21.30 uur
Er is tevens een presentatie van het kunstproject 'Broken Light'. De Atjehstraat, Lombokstraat en Timorstraat worden opnieuw bestraat. De rijweg van de Atjehstraat wordt smaller en de aansluiting van de Atjehstraat/Timorstraat op de Veerlaan schuift op richting het Boeiblok. Althans dat zijn de plannen. Zo ontstaat een groot plein waarop een speelplek kan worden gerealiseerd. In de Lombokstraat en Timorstraat wordt een bomenrij toegevoegd. In de Atjehstraat, tussen de Lombokstraat en de Sumatraweg, komt een lichtkunstwerk ('Broken Light') van kunstenaar Rudolf Teunissen.

Informatie
Voor vragen over de bewonersavond en/of opmerkingen over het voorlopig IP kunt u bellen met de gebiedsregisseur van Katendrecht, Joeri Viergever, via telefoonnummer (010) 291 60 40. U kunt ook mailen naar j.viergever@feijenoord.rotterdam.nl.