Gemeente Zandvoort


Duinrand viert boekenweek met Kester Freriks

(06-03-2009)

Ontmoet schrijver Kester Freriks (De Valk) in bibliotheek de Duinrand, vestiging Zandvoort. Dat kan op woensdag 11 maart.

Lezing
De Duinrand heeft hem uitgenodigd voor een lezing die helemaal in het teken staat van het thema van de Boekenweek.'Tjielp Tjielp - De Literaire Zoo - Boekenweek 2009 11 tot en met 21 maart'. Dat is natuurlijk heel leuk om mee te maken. Dus op naar de De Duinrand, waar om 10.30 uur schrijver Freriks van start gaat.

Gratis
De sessie is is gratis toegankelijk. Belangstelling? Graag aanmelden bij de bibliotheek, tel. 023-5714131 of via www.bibliotheekduinrand.nl.

Kort profiel
Kester Freriks (1954) bracht zijn jeugd door in Zandvoort en Groningen. Hij debuteerde met verhalen in het Hollands Maanblad. Door Hans Warren is hij de 'laatste romanticus vian de Nederlandse literatuur' genoemd. Sinds 1981 is Kester Freriks verbonden aan NRC Handelsblad, waarvoor hij toneelrecensies, beschouwingen, reportages, natuurscènes en reisverhalen schrijft. Zijn roman Hölderlins toren werd bekroond met de Van der Hoogtprijs voor literatuur.

Helemaal in aansluiting bij het thema van de Boekenweek zijn twee rijk geïllustreerde boeken van Kester Freriks die passen in de Angelsaksische traditie van 'nature writing'. De Valk; over valkerij en wilde vogels (2008) gaat over de traditie van valkerij en de passie voor wilde slechtvalken in de natuur. In Vogels kijken (februari 2009) geeft de auteur, die al sinds zijn vroege jeugd door vogels is gepassioneerd, een overzicht van de driehonderd vogels die in Nederland voorkomen. De unieke, zeldzame illustraties zijn afkomstig uit de Artis Bibliotheek in Amsterdam.

De Duinrand heeft deze speciale ontmoeting met Freriks in samenwerking met Pluspunt georganiseerd.

Check de schrijver op YouTube - Klik hier. Wat is een valk? - Klik hier voor het You Tube-fimpje Slechtvalk die prooi nuttigt (nota bene: niet erg Tjielp Tjielp, noot red.) Wat is 'nature writing' - Klik hier voor de wikipedia-behandeling van dit literaire genre.

Het Boekenweekvignet voor dit jaar