Gemeente Appingedam

Ontlasting centrum van landbouwverkeer

Op de N360 bij Appingedam geldt een geslotenverklaring voor landbouwverkeer. Doordat de N360 geen parallelweg heeft, gaat het landbouwverkeer door de bebouwde kom van Appingedam. Een probleem hierbij is de route Jan Bronsweg, Solwerderweg, Noordersingel, Koningsstraat, Bolwerk, Westersingel naar de Alberdaweg. Hier moet het landbouwverkeer door een 30-km gebied en een gebied dat ook veel wordt gebruikt door fietsers (scholieren), terwijl ook de buslijn Groningen-Delfzijl via deze route rijdt. Met regelmaat is door burgers en belangenorganisaties aandacht gevraagd voor deze in hun ogen verkeersonveilige situatie.

Om de verkeersveiligheid van dit wegtraject te verbeteren wordt heeft de provincie Groningen in overleg met de gemeente Appingedam en LTO Noord besloten om de geslotenverklaring voor landbouwverkeer op de N360, tussen de Jan Bronsweg en Jukwerderweg, gedurende de werkdagen te beperken tot de spitsen (7.00 â 9.00 uur en 16.00 â 18.00 uur). Als gevolg van deze maatregel mag het landbouwverkeer dan buiten de spitsen gebruik maken van de N360, waardoor het centrum van Appingedam wordt ontzien van landbouwverkeer. Dit komt de verkeersveiligheid en leefbaarheid in Appingedam ten goede.

De maatregel wordt van kracht na de aanleg en ingebruikname van de rotondes op de Jan Bronsweg en de Jukwerderweg (vanaf eind 2009).

Gewijzigd op: 10-03-2009