Ingezonden persbericht


ARC International kiest voor Zetes' voice oplossing om de pickingprocessen te optimaliseren


* ARC International implementeerde de in SAP geïntegreerde voice oplossing van Zetes in zijn hoofddistributiecentrum voor Spanje en Portugal.
* De 70 magazijnmedewerkers kunnen nu beter focussen op hun job daar ze nu de handen en ogen vrij hebben om hun taken uit te voeren.
* Hierdoor is de productiviteit aanzienlijk gestegen en de foutmarge beduidend gedaald.

Brussel - Zaragoza - 11 maart 2009 - Zetes, de toonaangevende leverancier van oplossingen voor de automatische identificatie van goederen en personen in Europa, heeft een Europese kaderovereenkomst gesloten met ARC International voor de implementatie van zijn op spraaktechnologie gebaseerde 3iV Crystal oplossing.

ARC International, met hoofdkwartier in het Franse Arques, is met productiesites en distributiecentra aanwezig in meer dan 160 landen op vijf continenten en telt om en bij de 15.000 medewerkers. De Arc groep heeft meer dan 40 jaar ervaring met de productie en distributie van tafelgerei onder eigen merknamen als Luminarc®, Arcoroc®, Mikasa® en Cristal d'Arques®.

Het samenwerkingsakkoord tussen ARC en Zetes luidde de start in van een pilootproject in het distributiecentrum van ARC in Villanueva de Gallego (Zaragoza). Midden 2008 al rondde Zetes de succesvolle implementatie af van de 3iV Crystal oplossing op deze site. De oplossing wordt gebruikt voor de ontwikkeling van pickingopdrachten via voice waarbij ze direct geïntegreerd werd binnen het SAP-systeem van het bedrijf. Motorola zorgde met zijn WT 4090 terminals dan weer voor de hardware.

Voor ARC Distribución Ibérica betekende de aanwending van voice technologie een verdere stap in de optimalisatie van de logistieke processen. Na een onderzoek dat uitgevoerd werd in samenwerking met een externe consultant, maar ook na evaluatie van verscheidene leveranciers van voice oplossingen, kwam Zetes als meest geschikte partner uit de bus, dit vooral dankzij de uitgebreide ervaring die het bedrijf in het verleden heeft opgedaan met dit soort oplossingen. Een bijkomend voordeel was dat ARC een bedrijf kon bezoeken dat al volop werkte met de voice oplossing van Zetes. De ervaring van Zetes met SAP-omgevingen en haar SAP-certificatie waren nog een doorslaggevend argument.

ARC Distribución Ibérica, het verdeelcentrum van ARC International voor Spanje en Portugal heeft een magazijnoppervlak van 40.000m2 en telt 380 medewerkers. Zendingen worden verscheept naar klanten en regionale overslagplatforms vanuit de bedrijfssite in Villanueve de Gallego (Zaragoza).

"De implementatie startte amper een paar maanden geleden maar we zien nu al de resultaten. Onze operatoren kunnen zich beter concentreren op hun werkzaamheden nu ze hun ogen en handen vrij hebben om hun taken uit te voeren, dit zorgt op zijn beurt dan weer voor een hogere productiviteit en een lagere foutmarge. Bovendien lag de aanvaarding van het Zetes-systeem erg hoog en de training van de 70 voice gebruikers verliep geleidelijk en was erg eenvoudig", zegt Miguel Ángel Cuesta, Technisch Directeur van ARC Distribución Ibérica.

Alain Wirtz, CEO van Zetes: "Dit is een goed voorbeeld van een project waar de positie van Zetes als integrator met een Europese aanwezigheid voor een reële meerwaarde zorgt. Bovendien levert deze overeenkomst nog maar eens het bewijs van het succes van voice oplossingen door de vele voordelen die ze bieden aan gebruikers en businesses. De integratie in SAP is een andere factor van belang voor dit project."