Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Politie houdt vijf verdachten aan in onderzoek vechtpartij
Publicatiedatum: 11-3-2009 8:38:07

BARNEVELD - De recherche in Barneveld heeft in het onderzoek naar de gebeurtenissen rondom een vechtpartij op de Schoutenstraat in Barneveld, halverwege januari van dit jaar, vijf verdachten aangehouden. Drie van hen zijn inmiddels in bewaring gesteld, twee van hen zullen deze week worden voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Bij de vechtpartij raakte destijds een 27-jarige Barnevelder gewond.

De aangehouden verdachten zijn vier Barnevelders in de leeftijd van 19 tot en met 26 jaar en een 22-jarige man uit Amersfoort. Zij werden begin maart al aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij de vechtpartij, die plaatsvond in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 januari. Een woordenwisseling tussen een van de verdachten en het 27-jarige slachtoffer zou toen zijn uitgemond op een handgemeen, waarbij het slachtoffer meerdere verwondingen opliep. Een 43-jarige Barnevelder, die er tussen sprong om de vechtenden te scheiden, liep ook verwondingen op. Beide slachtoffers moesten zich in het ziekenhuis onder behandeling stellen.

Getuigenoproepen in de media
In het onderzoek, waarbij via de media getuigenoproepen werden gedaan, kwamen de vijf verdachte Barnevelders in beeld. Door de beide slachtoffers is aangifte gedaan. Met name het 27-jarige slachtoffer ondervindt tot op de dag van vandaag nog de gevolgen van de verwondingen die hij bij de vechtpartij had opgelopen. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen daarbij niet uit. Ook zoekt de politie nog steeds getuigen die wellicht iets van het voorval hebben gezien of gehoord maar nog niet met de politie hebben gesproken. De recherche in Barneveld is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844.
(09-007698 / 008261)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053