Ingezonden persbericht


Persbericht

Europcar vernieuwt outsourcingcontract met Unisys

Unisys levert ook de aankomende vijf jaar ICT-infrastructuur services aan medewerkers van Europcar, op meer dan 1.800 locaties

Schiphol-Rijk, 11 maart 2009 - Unisys Corporation (NYE:UIS) kondigt vandaag aan dat Europcar het contract met Unisys Frankrijk met vijf jaar heeft verlengd. Binnen het contract levert Unisys outsourced ICT-beheer en -ondersteuning aan Europcar, de grootste autoverhuurder van Europa. Unisys en Europcar werken sinds begin 2000 samen. De verlenging van het contract, die in het vierder kwartaal van 2008 werd getekend, toont het vertrouwen van Europcar in Unisys infrastructure outsourcing services.

Binnen het contract zal Unisys een reeks ICT-diensten leveren aan de werknemers van Europcar op verschillende locaties in Europa, waaronder de negen hoofdkantoren van Europcar in zeven landen - België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk - en aan 1.800 commerciële vestigingen.

De diensten van Unisys bevatten installatie, beheer en ondersteuning voor desktops en andere ICT-infrastructuur, de ontwikkeling van master software images voor Windows en Linux desktops en technische ondersteuning bij service events.

"Unisys is een ideale partner voor ons en begrijpt precies hoe onze businessdoelen en activiteiten moeten worden ondersteund," zegt Kurt Deli, information officer bij Europcar. "Unisys heeft door het beheer van onze ICT-infrastructuur en -apparatuur, hoogwaardige outsourcing services geleverd waardoor onze werknemers productiever werken en beter in staat zijn onze klanten op een efficiënte manier te helpen. Het nieuwe contract is een erkenning voor deze waardevolle samenwerking."

"Wij zijn zeer trots op deze verlenging, het is een waardering voor onze kennis op het gebied van complexe internationale ICT-infrastructuren, en de toewijding van ons service delivery team," zegt Bruno Boucq, vice president en general manager, Unisys Global Outsouring en Infrastructure Services, Zuid-Europa. "Unisys heeft in de afgelopen acht jaar een sterke relatie opgebouwd met Europcar en wij zijn dan ook zeer blij met dit teken van vertrouwen."

Over Europcar
Europcar, eigendom van het Franse investeringsbedrijf Eurazeo, is Europees marktleider op het gebied van autoverhuur. Het bedrijf bedient zakelijke en particuliere klanten binnen Europa, Afrika, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Asia-Pacific. De franchisevestigingen niet meegerekend, sloot Europcar in 2007 meer dan 10 miljoen verhuurcontracten af, met 7.700 werknemers en een vloot groter dan 215.000 voertuigen. In september 2008 bundelden Europcar en Enterprise Rent a Car, marktleider in de Verenigde Staten, hun krachten in een strategische samenwerking waarmee zij de grootste autoverhuurder wereldwijd werden, met meer dan 1,2 miljoen voertuigen, op 13.000 locaties in 162 landen.

Ingezonden persbericht