Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 09.00 uur

Utrecht, 11-03-2009

Rijden onder invloed

BUNNIK- Op woensdag werd een automobiliste aangehouden omdat ze dronken achter het stuur zat. Omstreeks 23.30 uur kregen agenten de melding dat een 39-jarige vrouw uit Odijk onder invloed was weggereden van het het NS Station. Agenten gingen op zoek naar de vrouw en zagen op de Achterdijk een auto die moeizaam de bocht nam. In de auto bleek de vrouw uit Odijk te zitten. Zij had gedronken, werd aangehouden en vervoerd naar het politiebureau. Hier blies zij 755 ug/l. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij kon tevens haar rijbewijs inleveren.

Hennep aangetroffen

ZEIST- Op dinsdag 10 maart werd na binnengekomen informatie een hennepkwekerij aangetroffen. Omstreeks 13.30 uur gingen agenten poolshoogte nemen bij een pand gelegen aan de Kwikstaartlaan. In het pand werden 1800 hennepplanten aangetroffen met bijbehorende apparatuur. In totaal werden zeven personen aangehouden in de leeftijd van 15 tot 33 jaar uit Arnhem en Rotterdam.

Oplichters aangehouden

ZEIST- Op dinsdagmiddag werden vijf personen aangehouden omdat ze mogelijk betrokken zijn bij oplichting. Na politieonderzoek kwam naar voren dat een man met een vals identiteitsbewijs een telefoon wilde kopen. Toen de man weer in de winkel kwam aan het Emmaplein werd hij direct aangehouden. Na verder onderzoek werden nog eens vier personen aangehouden die te maken hebben met deze zaak. De mannen, 23 tot 29 jaar uit Soest, Amersfoort en Soest werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Winkeldief loopt tegen de lamp

BILTHOVEN Op vrijdag 6 maart is een 38-jarige man uit Rotterdam op heterdaad aangehouden voor winkeldiefstal.

De politie kreeg omstreeks 13.00 uur een melding dat er een winkeldiefstal gepleegd was uit een winkel aan de Vinkenlaan. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek dat winkelpersoneel en omstanders de winkeldief hadden aangehouden. De man werd vervolgens overgedragen aan de politie. Op het politiebureau bekende de 38-jarige man dat hij de beveiligingstrips van verschillende kledingstukken zou hebben gehaald, zodat het alarm niet af zou gaan bij het verlaten van de winkel. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.