Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

11 maart 2009

47% accepteert baan onder het niveau van opleiding

Uit een onlangs gehouden onderzoek door Memory Magazine, tijdschrift voor ambitieuze studenten en starters, over het oriëntatiegedrag onder 232 afstudeerders met een mbo-, hbo- en wo-achtergrond bleek dat 47 procent een baan zou accepteren onder het niveau van opleiding. Op de vraag wat voor deze doelgroep recessieveilige werkgevers zijn werd de (semi-)overheid het meest genoemd. Gevolgd door internationaal georiënteerde bedrijven.

Daarnaast kwam tijdens het onderzoek naar voren dat 67% van de ondervraagden denkt door de recessie langer te moeten zoeken naar een baan. Als het gaat om de baanzoekduur zien we dat van de ondervraagden 48% denkt tussen de 1-3 maanden te moeten zoeken naar een fulltime baan. Tevens kwam uit het onderzoek naar voren dat 9% van de respondenten verwacht maximaal een maand te moeten zoeken (tegen 33% in 2008*) en 33% tussen de 3-6 maanden (tegen 8% in 2008*).

De Nationale Carrièrebeurs

Met een bezoek aan De Nationale Carrièrebeurs a.s. vrijdag en zaterdag kunnen de afstudeerders wellicht hun baanzoekduur verkleinen. Op de twaalfde editie van De Nationale Carrièrebeurs kunnen zij namelijk kennis maken met ruim 280 topwerkgevers zoals Shell, Philips, Unilever, Sara Lee, Rabobank, KLM, Procter & Gamble, Coca-Cola Enterprises, Pfizer, GlaxoSmithKline en The Boston Consulting Group.

De Nationale Branchecongressen

Parallel aan De Nationale Carrièrebeurs zijn er tien branchecongressen: Het Nationaal Accountantscongres, Het Nationaal Bank & Verzekeringscongres, Het Nationaal Farmaciecongres, Het Nationaal Ingenieurscongres, Het Nationaal IT-congres, Het Nationaal Juristencongres, Het Nationaal Mastercongres en Het Nationaal Overheidscongres. Nieuw dit jaar zijn Het Nationaal Diversiteitscongres en Het Nationaal Marketing & Salescongres.

Openingstijden

De Nationale Carrièrebeurs is vrijdag 13 en zaterdag 14 maart geopend van 9.30 - 17.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.carrierebeurs.nl.

/////////////////EINDE PERSBERICHT/////////////////

Over Memory Events

Naast De Nationale Carrièrebeurs en de tien Nationale Branchecongressen organiseert Memory Events ook Het Jobnet Career Event, Carrièrebeurs Overheid en DiversityWorks. Memory Events maakt deel uit van de Memory Group, opgericht in 1989, en is marktleiderschap in de communicatie met studenten en starters op de arbeidsmarkt. Dit realiseren we met een grote diversiteit aan activiteiten en producten die vallen onder de drie werkmaatschappijen van de Memory Group: Memory Publications, Memory Events en Memory Online.



Ingezonden persbericht