Ingezonden persbericht


Persbericht - 11 maart 2009

Kristel van Eijk nieuwe DJ van Uruzgan.FM

Op 1 april draagt Annemieke Schollaardt het stokje over aan Kristel

3FM-dj Kristel van Eijk is vanaf 1 april vijf dagen per week te horen als dj van Uruzgan.FM. Zij vervangt Annemieke Schollaardt, die vanaf de start van Uruzgan.FM het boegbeeld van de zender was. Annemieke draagt de microfoon op 1 april 16.00 uur live in de uitzending over aan haar opvolgster.

Kristel was de afgelopen jaren te horen op SLAM!FM. Daarnaast presenteerde ze de televisieprogramma's Kink TV en V-HQ voor Veronica. Ze had gastrollen in bekende Nederlandse series als Goede Tijden, Slechte Tijden, Westenwind en Rozengeur & Wodka Lime.

"Ik denk dat ik wel 'geschikt' ben voor Uruzgan FM. Niet alleen omdat ik DJ ben en weet hoe muziek mensen kan verbinden die mijlenver van elkaar verwijderd zijn. Ook mijn vriend is uitgezonden geweest, naar Irak, ik weet dus als geen ander hoe het thuisfront zich voelt. Voor mij was die periode een indrukwekkende tijd! Ik ga dus voor mooie en spannende radio!"

Uruzgan.FM

Uruzgan.FM wil als een brug fungeren tussen het thuisfront en de militairen en is een initiatief van 3FM en de Wereldomroep. Het radioprogramma brengt sinds 8 augustus 2006 een mix van muziek, entertainment, nieuws en informatie voor uitgezonden militairen en het thuisfront.

Requests

Requests spelen een belangrijke rol in Uruzgan.FM. Militairen en thuisblijvers kunnen platen aanvragen en berichten achterlaten via www.uruzgan.fm. Reageren kan per e-mail kristel@uruzgan.fm en vanuit Nederland met SMS 3333 (beginnen met het woord "URUZGAN", dan een spatie, daarna de tekst en verzenden naar 3333). Bovendien kan het thuisfront in Nederland tijdens de uitzending reageren via telefoonnummer 035-621 3155.

Luisteren

Uruzgan.FM duurt een uur en is elke dag om 16.00 uur Nederlandse tijd te beluisteren in de vier Nederlandse militaire bases in Afghanistan. Op de bases kan dat via de zender '3FM, powered by de Radio Nederland Wereldomroep', die de hele dag de reguliere programmering van 3FM en twee edities van het Wereldomroep-programma 'Nieuwslijn' uitzendt. Het programma is ook te horen via de website www.uruzgan.fm en via een aantal lokale omroepen in Nederland, nabij kazerneplaatsen.