Gemeente Den Haag

Persbericht Gemeente Den Haag

Datum 11 maart 2009

College wil aansprekende visie een kans geven
Visie "Popexperience" op levensvatbaarheid onderzocht

Het idee om een "Popexperience" te vestigen in de Scheveningse haven gaat op levensvatbaarheid onderzocht worden, zo heeft het college van burgemeester en wethouders van Den Haag besloten. Met de "Popexperience" zouden onder andere een popmuseum, een poppodium en horeca onder één dak komen. De visie van initiatiefnemer Stichting Nationaal Popmuseum kreeg de voorkeur boven andere voorstellen vanwege het aansprekende karakter. "Maar hoe aansprekend ook, er zijn nog wel cruciale vragen te beantwoorden wat betreft de financiële onderbouwing, de bereikbaarheid en de commerciële levensvatbaarheid van het beoogde complex", aldus wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen). Een definitief besluit over de bestemming van de locatie neemt het college komend najaar.

De "Popexperience" zou in de visie van Stichting Nationaal Popmuseum moeten komen op het schiereiland tussen de Eerste en Tweede Haven in Scheveningen. Het complex zou een popmuseum moeten huisvesten, tezamen met een poppodium, oefenruimten en een hotel en horeca.. De Stichting Nationaal Popmuseum is in 2004 opgericht door een aantal actieve Hagenaars, waaronder cabaretier en schrijver Sjaak Bral.

Volgens wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen) past de Popexperience uitstekend bij Den Haag als Popstad. "Bovendien," zo vindt Norder, "sluit de stoere maritieme architectuur naadloos aan bij de uitstraling van Scheveningen." Ook de architectonische uitwerking was voor het college reden dit idee voorrang te geven boven andere ingediende plannen.

In het haalbaarheidsonderzoek kijkt de gemeente samen met de stichting nader naar de financiële onderbouwing van het voorstel. Bovendien moet de bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer gegarandeerd kunnen worden. Daarnaast zijn er voor de verschillende commerciële onderdelen van het complex huurders nodig, zoals voor het hotel, de concertzaal en de horeca.

Op de locatie is nu nog de werkplaats van Stichting de Trix gevestigd. Hier doen werkloze jongeren in een werkervaringproject ervaring op met bijvoorbeeld het renoveren van historische boten. Gezien de waarde van dit project kijkt de gemeente samen met de stichting De Trix naar een alternatieve locatie in de haven.

Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie): Maarten Bijl 070 - 353 97 56 of 06-52486660

Postadres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag
Bezoekadres: Spui 70, Den Haag
Internetadres: www.denhaag.nl






---- --