Ingezonden persbericht


Persbericht

Siemens PLM Software gebruikt bij ontwerp en constructie van prijswinnende Nissan GT-R

~Nissan GT-R benoemd tot Motor Trend Car of the Year 2009~

's Hertogenbosch 11 maart 2009 - Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division en wereldwijd marktleider van product lifecycle management (PLM) software en diensten, heeft een belangrijk aandeel gehad in het ontwerp en de constructie van de Motor Trend® 2009 Car of the Year, de Nissan GT-R. De softwareoplossingen van Siemens PLM Software zijn gebruikt voor het digitale ontwerp, analyse en product data management (PDM) van het nieuwe model.

De redactie van het tijdschrift Motor Trend test auto's zowel off-road, op de weg als op een circuit en beoordeelt op rijprestaties, veiligheid en karakteristiek om de jaarlijkse Motor Trend Car of the Year winnaar vast te stellen. De winnaar is díe auto, die uitzonderlijke waarde, superioriteit in zijn klasse en de meest significante ontwikkeling vertegenwoordigt in het totale aanbod van nieuwe auto's.

Als belangrijkste aanbieder van PLM software en diensten in de automotive- en transportindustrie is Siemens PLM Software een belangrijke partner voor Nissan Motor Co., Ltd. (Nissan), aangezien de PLM-oplossingen belangrijke initiatieven ter bevordering van het business proces mogelijk maken.

De Nissan GT-R maakt gebruik van NX(TM) I-deas(TM) en Teamcenter® software technologie voor respectievelijk productontwikkeling en product data management. De digitale productontwikkeling-oplossingen van Siemens PLM Software zijn gebruikt voor het digitaal ontwerp van voertuigen en zorgen ervoor dat het maken van digitale prototypes van alle Nissan-voertuigen over de hele wereld mogelijk is.

Teamcenter software, de bekendste oplossing van Siemens PLM Software, is de ruggengraat van Nissan's wereldwijde netwerk van samenwerkingen. Siemens PLM Software heeft de standaard gezet voor de PLM-technologie in de automotive- en transportindustrie door een oplossing te bieden die reikt van portfolioplanning tot productontwikkeling en van productie tot aan het uiteindelijk uit de productie nemen van een product.

"De automotive-industrie begrijpt de behoefte om productontwikkeling te stroomlijnen en efficiëntie te creëren binnen organisaties. Leidende OEM-ers zoals Nissan vertrouwen steeds meer op PLM-software om kwalitatieve, zuinige voertuigen op de markt te brengen in een kort tijdsbestek," zegt Dave Shirk, executive vice president, Global Marketing van Siemens PLM Software. "We willen Nissan feliciteren met deze erkenning en we zijn er trots op dat we onze bijdrage hebben kunnen leveren. "

Elk voertuig dat strijdt om de Motor Trend award wordt beoordeeld op drie belangrijke criteria: superioriteit (innovatie in constructie, technologie, ontwerp, gebruik van materialen, veiligheid en uiterlijk); significantie (uitblinkend in de klasse op gebied van dynamiek en prestatie, kwaliteit van de bouw en uitvoering); en waarde voor de consument. De Nissan GT-R is gekozen uit veertien genomineerden voor de award van dit jaar.

In 2008 werd de technologie van Siemens PLM Software gebruikt voor het ontwerp van de Motor Trend Car of the Year en Sport/Utility of the Year prijswinnaars. De laatste tien jaar werden Siemens PLM Software oplossingen ook al gebruikt door meer dan tachtig procent van de prijswinnende voertuigen voor ontwerp, analyse, product data management of digitale productie.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over Siemens PLM Software
Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division, is een leidende, wereldwijde provider van product lifecycle management (PLM) software en diensten met 5,9 miljoen licenties en 56.000 klanten wereldwijd. Siemens PLM Software, het hoofdkantoor gevestigd in Plano, Texas, werkt samen met bedrijven door open oplossingen te leveren die organisaties helpen om meer ideeën om te zetten tot succesvolle producten. Voor meer informatie over de producten en diensten van Siemens PLM Software, zie www.siemens.com/plm.

Over Siemens Industry Automation Divisie
De Siemens Industry Automation Divisie, een divisie van de Siemens Industry Sector, is wereldwijd leider op het gebied van automatiseringssystemen, laagspanning switchgear en industriële software. Zijn portfolio varieert van standaard producten voor product- en de procesindustrie tot oplossingen voor volledige industrieën en systemen die de automatisering van de gehele automobiele productiefaciliteiten en chemische stoffen omvatten. Als leidende softwareleverancier optimaliseert Industry Automation de volledige toegevoegde waarde van producten: van productontwerp en -ontwikkeling tot productie, sales en een flink aantal onderhoudsdiensten. Met ongeveer 42.900 werknemers wereldwijd haalde Siemens Industry Automation een totale omzet van 8,7 miljard euro in het fiscale jaar 2008.

# # #

Note: Siemens and the Siemens logo are registered trademarks of Siemens AG. Teamcenter and NX are trademarks or registered trademarks of Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. or its subsidiaries in the United States and in other countries. All other product names referenced herein are the property of their respective owners.

Voor meer informatie over Siemens PLM Software kunt u contact opnemen met Janneke Stork: Tel: +31 (0) 73 680 2500
E-mail: janneke.stork@siemens.com

Voor verdere persinformatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met Freek Janssen van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0) 40 235 4600
E-mail: freekj@lewispr.com

--
LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com