Politie Amsterdam-Amstelland



Politie zoekt schutters Zuidoost / Kolfschotenstraat / Bijlmerdreef (11/03/09)

De politie vraagt vanavond in het Opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV-NH speciale aandacht voor twee schietpartijen die dit jaar hebben plaatsgevonden in Amsterdam Zuidoost.

In de vroege ochtend van zaterdag 24 januari beschieten verschillende personen elkaar in de Kolfschotenstraat, waarbij de kogels in het rond vliegen. Als door een wonder raakt hierbij niemand gewond.

Enkele weken later vindt er opnieuw een schietpartij plaats waarbij tientallen kogels zijn afgevuurd. Ditmaal rond zes uur in de avond op dinsdag 17 februari op de Bijlmerdreef met de kruising R.A. Kartinistraat.

De inzittenden van een blauwe Cadillac rijden een blauwe Volkswagen Golf klem en openen het vuur van korte afstand op de 4 inzittenden van de Golf.

Hierbij raakt, voor zover bekend, alleen de bestuurder gewond.

Een week na deze schietpartij wordt een 26-jarige verdachte uit Amsterdam aangehouden. Hij zit nog vast.

De politie is op zoek naar getuigen of personen die meer kunnen vertellen over de beide schietpartijen, de achtergrond en de betrokkenen. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat beide schietpartijen verband houden met elkaar.

Ook is de politie op zoek naar twee van de vier inzittenden van de Volkswagen Golf. De politie heeft hen tot op heden nog niet gesproken.

Verder wordt er in Ter Plaatse aandacht gevraagd voor de identiteit van de man die op 24 februari in stukken in het water van de Diemerzeedijk werd aangetroffen.

Ook komt aan bod de overval op een buschauffeur in Amsterdam Zuidoost en een carjacking op een parkeerterrein van het AMC.