Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Logix sluit distributieovereenkomst met Wyse Technology

Utrecht, 11 maart 2009 --- Logix, leverancier van e-businessinfrastructuuroplossingen voor professionals in de IT-markt, heeft een distributieovereekomst gesloten met Wyse Technology, wereldleider op het gebied van thin clients. Met de overeenkomst krijgt Wyse toegang tot het wijdvertakte netwerk van Logix.

Het beproefde concept van thin clients is een goed middel om in tijden van noodzakelijke besparingen de IT-kosten sterk te verminderen en de complexiteiten van hedendaagse IT-structuren en virtualisatieconcepten in het datacenter te concentreren en tegelijkertijd de productiviteit op de desktop te verhogen. Juist in e-businessomgevingen zijn thin clients een ideaal concept om desktopfunctionaliteiten te leveren en te gebruiken als een service. Hierdoor is tevens een grote mate van flexibiliteit gewaarborgd in roerige tijden.

Logix, sinds 2004 actief in Nederland, biedt partners een ruim aanbod van infrastructuurvoorzieningen. De diensten worden geleverd via een netwerk van value-added resellers, systeem integrators, ISV's (independent software vendor) en consultants. Logix biedt een compleet en complementair pakket aan, ondersteund door leader-partnerships.

'Het netwerk van Logix biedt ons de mogelijkheid nieuwe markten aan te boren, een nieuw type klanten te bedienen en is een verdere aanvulling van onze Europese samenwerking met Arrows ECS', zegt Peter van Caspel, Sales Director van Wyse Technology. 'Vanuit de synergie met productlijnen zoals IBM en Oracle wordt de partners de mogelijkheid geboden om een totale gevirtualiseerde oplossing aan te bieden. Deze samenwerking past hierdoor uitstekend binnen onze strategie om meer partners en afnemers te bereiken, om zodoende verdere groei te kunnen realiseren.'

Wyse levert zowel desktop-thin clients als mobile-thin clients en TCX (Thin Computing eXtensions) multimedia-acceleratiesoftware, usb virtualisatiesoftware en Rich Sound (bi-directionele audio), die integreren met de desktopvirtualisatiesoftware van Citrix, VMware en Microsoft. Met Wyse WSM wordt bovendien een thin client provisioning oplossing geboden, waarbij volledige Windows functionaliteiten (XP Professional of Vista) naar de werkplek worden gedistribueerd. Hierbij worden geen concessies gedaan in de geboden functionaliteit, terwijl het beheer wordt gecentraliseerd, de werkplek wordt beveiligd en het stroomverbruik tot 85 procent wordt teruggebracht.

Bart van Rheenen, directeur Logix Benelux, is verheugd over de uitbreiding van het portfolio met de thin clients van Wyse Technology. 'Wij zijn in staat een completer aanbod te bieden en onze service uit te breiden naar potentiële grote markten. Maar bovenal kunnen wij een concept bieden dat in deze tijden nieuwe zakelijke mogelijkheden schept.'

Van links naar rechts: Kenneth Schuur, productmanager Wyse bij Logix; Bart van Rheenen, directeur Logix Nederland; Peter van Caspel, Sales director Wyse Benelux; en Jordy Nypels, Sales representative Wyse.

Over Wyse Technology
Wyse Technology is wereldleider op het gebied van thin clients. Wyse en zijn partners leveren de hardware, infrastructuur-software, en de dienstverlening benodigd voor thin clients waarmee mensen via de applicaties van hun keuze toegang krijgen tot de informatie die zij nodig hebben, op een manier die beter beveiligd en beter beheerd is en lagere kosten met zich mee brengt dan een pc. Met thin clients kunnen directeuren informatisering en senior IT-professionals kosten verlagen, risico's beperken, en toegang tot informatie verschaffen. Wyse werkt nauw samen met marktleiders zoals Microsoft, Citrix, VMware en anderen om dit doel te bereiken. Het hoofdkantoor van Wyse staat in San José, Californië, met wereldwijde vestigingen. Kijk voor meer informatie op http://www.wyse.com/

Over Logix
Logix is sinds begin 2004 actief in Nederland. Logix Nederland, gevestigd te Utrecht, biedt resellers een ruim aanbod van infrastructuur-voorzieningen, gebaseerd op leidende partnerschappen in combinatie met innovatieve diensten via een netwerk van value-added resellers, systeem integratoren, ISV's en consultants. Logix Nederland heeft in 2005 CCG Europe overgenomen, een toegevoegde waarde distributeur op het gebied van software voor storage producten. Logix biedt u complementaire producten ten behoeve van totaaloplossingen zoals Avocent, Symantec, Oracle, Overland, IBM Storage, IBM Services, en IBM system p.

Logix Nederland maakt deel uit van de Logix Group, met locaties in Frankrijk, België, Luxemburg, Spanje, Marokko, Polen, Nederland, Israël, Denemarken, Finland, Zweden, Noorwegen en in 21 landen in Noord-West Afrika. Sinds juni 2008 maakt de Logix Group deel uit van de divisie ECS van de Amerikaanse multinational Arrow Electronics - Enterprise Computing Solutions (ECS). Kijk voor informatie op http://www.logix-nl.com/

Voor meer informatie voor de pers en hoge resolutie beeldmateriaal Lubbers & De Jong PR
Anke van Heerebeek
+31 (0)20 421 0565
anke@l-dj.nl