Ingezonden persbericht


Persbericht

Alcatel-Lucent lanceert OmniTouch 8400 Instant Communications Suite

Unieke suite ondersteunt nieuwste mobiele apparatuur en open karakter maakt eenvoudige applicatie-integratie binnen Unified Communications-omgeving mogelijk

()
Rijswijk, Hilversum, 11 maart 2009 â¤* Alcatel-Lucent lanceert de nieuwe OmniTouch 8400 Instant Communications Suite (ICS). De nieuwe suite, waarin Alcatel-Lucent al zijn communicatie- en samenwerkingsoplossingen combineert, stelt gebruikers in staat hun klanten beter te bedienen en de productiviteit van medewerkers te verhogen. Met deze geavanceerde softwarebundeling van geïntegreerde producten kunnen gebruikers namelijk maximaal profiteren van unified communications. De nieuwe suite ondersteunt een groot aantal mobiele apparaten zoals smartphones en tal van applicaties. De OmniTouch 8400-suite biedt ook high-definition video- en videoconferencingmogelijkheden en geavanceerde voice-messaging.

Optimale mobiele communicatie

Een onderdeel van de suite is de nieuwe My Instant Communicator Mobile-applicatie. Deze applicatie biedt complete functionaliteit voor bekende mobiele platforms en ondersteunt onder meer zakelijke telefonie, statusinformatie, instant messaging, zoekfunctie in telefoonlijsten, call log en naadloze mobiele en WiFi-connectiviteit. Deze applicatie is als geïntegreerd pakket of losstaand inzetbaar. Met deze applicatie beschikken mobiele medewerkers overal over consistente communicatiediensten, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken. Zo kunnen zij gesprekken makkelijk doorsturen, conference calls opzetten en de interne telefoonlijst raadplegen.

Hoogwaardige video-conferencing

De suite ondersteunt ook high-definition webvideo op basis van de H.264-standaard. Hierdoor is hoogwaardige video-conferencing op iedere pc of laptop mogelijk. Gesprekken die beginnen als eenvoudige instant messaging-discussies of een telefonische oproep, zijn naadloos om te zetten naar een peer-to-peer videogesprek of een multiparty videoconferentie. Hierbij kunnen de deelnemers verschillende toestellen en systemen gebruiken. Gebruikers kunnen elkaar zien tijdens de conferentie maar ook presentaties delen en elkaars desktop overnemen. De oplossing biedt tevens spraakgestuurde video-switching en multi-image display.

Flexibele voice-messaging

Nieuwe voice-messaging-mogelijkheden stellen gebruikers in staat hun berichten via elk willekeurig apparaat af te luisteren. Ook de schaalbaarheid is vergroot tot honderdduizend gebruikers die over verschillende locaties verspreid kunnen zijn. Dankzij de open SIP-architectuur (Session Initiation Protocol) is voice-messaging makkelijk te integreren in bestaande omgevingen. De nieuwe messaging-software biedt ook flexibele opslagopties voor veilig informatiebeheer binnen een SAN, een e-mailomgeving of aparte OmniTouch 8400-opslag.

Dynamic Enterprise

'In deze tijden worden bedrijven uitgedaagd om efficiënte groeimogelijkheden te ontwikkelen. Met unified communications is dit mogelijk doordat bedrijven de communicatie verbeteren terwijl ze de kosten van IT, reizen en energieverbruik terugdringen. In onze visie van de Dynamic Enterprise staat naast het terugdringen van kosten het ontsluiten van kennis centraal', zegt Paul Spaargaren, directeur Operations & Marketing voor Alcatel-Lucent Enterprise in de regio Noord-Europa. 'Met behulp van de real-time communicatiemogelijkheden van OmniTouch 8400 ICS kunnen bedrijven succesvol zijn in een kennisintensieve economie als in Nederland. De kennis van een organisatie is in het gehele bedrijfsproces beschikbaar voor alle medewerkers, onafhankelijk van hun locatie en het gebruikte communicatiemiddel. Met behulp van deze oplossing kunnen medewerkers de beschikbaarheid van collega's zien en effectief met elkaar samenwerken alsof ze bij elkaar aan tafel zitten.'

######

Over Alcatel-Lucent
Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Als een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die fascinerende communicatiediensten voor de mensen thuis, op het werk en onderweg mogelijk maken. Met activiteiten in meer dan 130 landen is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Het bedrijf heeft het meest ervaren wereldwijde servicesteam in de sector en is een van de grootste research-, technologie- en innovatieorganisaties in de telecomsector. Alcatel-Lucent realiseerde in 2007 een gecombineerde pro-formaomzet van 17,8 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie, zie www.alcatel-lucent.com.

Beeldmateriaal is beschikbaar via de LVT Image Gallery: http://www.lvtpr.nl/imagegallery



Ingezonden persbericht