Ingezonden persbericht


Progress Software lanceert Actional 8.0 Enterprise Actional voorkomt dat transacties kwijtraken of vastlopen

Rotterdam, 11 maart 2009 - Progress Software Corporation (Nasdaq: PRGS) introduceert Progress Actional 8.0 Enterprise. Deze nieuwe Actional-versie heeft meer dan twintig extra functies waarmee organisaties de onderling verbonden services en applicaties kunnen monitoren en beheren. Actional 8.0 Enterprise biedt 'business transaction assurance' door de transactie volledig te volgen tijdens de levenscyclus: van start tot en met afronding. Bedrijven voorkomen hierdoor het verlies van transacties tijdens de verwerking in verschillende systemen.

Met behulp van Actional 8.0 Enterprise kunnen IT-specialisten van verschillende vestigingen of organisaties in een keten samenwerken bij het opsporen, analyseren en repareren van softwareproblemen die de doorloop van transacties kunnen belemmeren. Een transactie, zoals bijvoorbeeld het opwaarderen van een beltegoed, doorloopt meerdere fasen en doorkruist hierbij diverse systemen en databases. Zelfs als al deze systemen op zichzelf probleemloos werken, gaan er in de praktijk nog steeds transacties verloren. Het toenemende gebruik van technologieën als integratie, messaging, Enterprise Service Bus (ESB), SOA, Cloud Computing of Web 2.0 verhoogt de complexiteit van een transactie. Dit resulteert ook in een toename van problemen en fouten.

Met Actional 8.0 Enterprise kunnen problemen met de doorstroming snel en eenvoudig gedetecteerd worden. De software biedt hiervoor een gedetailleerde 'flow map' waarmee problemen nauwkeurig te lokaliseren zijn en te bepalen is in welk systeem ze plaatsvinden. Bovendien kunnen IT-specialisten door de real-time analyse het zakelijke verkeer dynamisch optimaliseren. Actional is een zeer schaalbaar en breed toepasbaar product. Naast de producten van Progress Software ondersteunt Actional ook veel andere platformen, zoals Apache CFX en Camel, Oracle Service Bus, TIBCO Business Works, SAP NetWeaver, WebMethods Integration Server en POX, en REST-services.

"Bedrijven bekijken in deze tijd van recessie elk IT-aspect en zoeken naar meer efficiëntie en besparingen", zegt Sandra Rogers, programmadirecteur SOA, Web Services en integratieonderzoek bij onderzoeksbureau IDC. "Progress Actional 8.0 Enterprise richt zich op de belangrijke fasen van de applicatielevenscyclus. Vervolgens biedt het de IT-afdeling een gedetailleerd inzicht: van serviceontwerp tot en met het beheren en proactief beïnvloeden van bedrijfsprocessen."

"De gezondheid van een bedrijf hangt af van belangrijke bedrijfstransacties", zegt Dan Foody, vicepresident Actional Products van Progress Software. "Bij deze transacties - zoals het plaatsen van een online order, het activeren van een gsm en het reserveren van een hotelkamer - zijn vaak klanten en partners betrokken. In veel gevallen leidt een verstoring of vertraging van die transactie tot direct verlies in de inkomsten. Actional 8.0 Enterprise biedt kwaliteitscontrole en validatie voordat een bedrijf een applicatie implementeert. Hierdoor herkennen bedrijven problemen in een vroeg stadium en kunnen ze die eenvoudiger en tegen lagere kosten repareren."

Belangrijke nieuwe functies in Actional 8.0 Enterprise zijn onder andere de volgende.
* Application X-Ray - Actional Flow Mapping-technologie maakt een 'röntgenfoto' van de applicatie. Hiermee kan de IT-beheerder transactieverkeer in de productieomgeving automatisch traceren en bekijken.
* Agentless Management - de beheerder kan berichtenverkeer volgen, Service Level Agreements (SLA's) toepassen en audit trails registreren. Zelfs als het gaat om legacy-applicaties en softwarepakketten zonder Actional-agent.
* Custom Log Management - Actional 8.0 Enterprise vergelijkt automatisch logberichten van applicaties met de transacties die ze genereren. Hierdoor identificeert een applicatiesupportafdeling specifieke problemen sneller, eenvoudiger en tegen lagere kosten.
* Exception Management - met Actional 8.0 Enterprise pakt een applicatiesupportafdeling softwarestoringen op bedrijfsniveau aan.

Meer informatie over de voordelen en extra functionaliteit van Actional 8.0 Enterprise is te vinden op: www.Actional.com/products/release-highlights/.

####

Over Progress Software Corporation
Progress Software Corporation levert applicatie-infrastructuursoftware voor de ontwikkeling, implementatie, integratie en het beheer van zakelijke applicaties. Doelstelling van het bedrijf is om de IT-voordelen te optimaliseren en de complexiteit en total cost of ownership te minimaliseren.