Politie Amsterdam-Amstelland

Beroving buschauffeur in Ter Plaatse en bedreiger buschauffeur aangehouden / Amsterdam (11/03/09)

Stationsplein (Bedreiger):

Vanochtend heeft de politie rond zeven uur op het Stationsplein een bedreiger van een buschauffeur aangehouden. De verdachte sloeg tegen de ruiten van buslijn 33 en uitte dreigende taal in de richting van de buschauffeur. De bestuurder meldde de situatie aan zijn meldkamer en deze waarschuwde de politie. Binnen enkele minuten wisten politiemensen de verdachte aan te houden. Hij vertoonde een zeer agressief gedrag.

Meerkerkdreef (Beroving):

In het regionale opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland worden videobeelden van een beroving van een buschauffeur getoond. De beelden worden extra ondersteund door bijbehorende geluidsopnamen.

Op dinsdagavond 3 maart rond kwart voor elf werd een buschauffeur op de Meerkerkdreef in Amsterdam Zuidoost beroofd. De chauffeur van bus 47 zag op de halte Meernhof twee mannen staan en stopte om ze in te laten stappen. Een van de mannen bedreigde de buschauffeur met een groot mes. Het slachtoffer kreeg dit mes op zijn keel. De berovers wisten onder bedreiging geld en een tas van de buschauffeur buit te maken. Daarna gingen ze er vandoor. Rechercheurs van het Bureau Districtsrecherche Oost hebben de zaak in behandeling.