Ingezonden persbericht


Western Digital introduceert WD ShareSpace met 8 TB

Netwerkopslagsysteem verrijkt met meer capaciteit en mediastreamingfunctionaliteit

Amsterdam, 11 maart 2009 - Western Digital Corp.® (WD), wereldwijd marktleider in externe opslagoplossingen, levert de WD ShareSpace voortaan ook met 8 TB aan opslagcapaciteit, een tot dertig procent hogere overdrachtssnelheid en DLNA-mediastreamingopties'. Deze vernieuwingen in combinatie met zijn grote gebruiksgemak en compacte afmetingen maken de WD ShareSpace tot de ideale oplossing voor kleine bedrijven en gebruikers van digitale media, die grote hoeveelheden content willen opslaan, continu beschermen en delen.

Steeds meer mkb'ers hebben behoefte aan meer gedeelde opslag. WD speelt op deze groeiende vraag in door zijn 2 TB WD Caviar Green-drive te verwerken in de vier slots van de nieuwe WD ShareSpace. Dit resulteert in 8 TB aan opslagcapaciteit in een compacte behuizing. Daarnaast is de WD Anywhere Backup-software geïnstalleerd op het opslagsysteem. Dit biedt automatische en continue bescherming voor waardevolle data van elke pc of Mac die op het netwerk aangesloten is. Om zowel het back-uppen als het opslaan te versnellen, heeft WD de lees- en schrijfsnelheden voor grote mediabestanden verhoogd tot maximaal dertig procent. Huidige WD ShareSpace-bezitters kunnen de firmware-update hiervoor downloaden via http://www.wdc.com/en/products/wdsharespace/. Zo ervaren ook zij de prestatieverbeteringen.

Wereldwijd vindt 26 procent van de huishoudens met een breedbandaansluiting het prettig om content vanaf de pc te kunnen afspelen op een tv. De meerderheid van de consumenten die een netwerkopslagoplossing aanschaffen, vindt het belangrijk dat ze de content eenvoudig naar een ander apparaat kan overbrengen (58 procent). Dit blijkt uit recent onderzoek van Parks Associates (augustus 2008).

Om te voldoen aan de eisen van gebruikers van digitale bestanden, heeft WD een DLNA-gecertificeerde mediaserver toegevoegd aan de WD ShareSpace. Deze oplossing maakt het eenvoudig om muziek, foto's en films te streamen naar DLNA-gecertificeerde apparatuur, waaronder pc's met Windows Vista, de PlayStation 3 en de Xbox 360. De iTunes Music Server zorgt ervoor dat iedere gebruiker de op de WD ShareSpace opgeslagen muziekbibliotheek kan streamen op zijn of haar pc of Mac waarop iTunes geïnstalleerd is.

"Met zijn gigantische opslagcapaciteit en compacte formaat is de WD ShareSpace erg populair onder mkb'ers. Door de verdubbelde capaciteit en hogere overdrachtssnelheid is de WD ShareSpace met 8 TB bij uitstek geschikt voor kleine bedrijven", zegt Jim Welsh, Senior Vice-President en General Manager van de WD Branded Products and Consumer Electronics Group. "Gebruikers van digitale media zijn op hun beurt weer erg gecharmeerd van de nieuwe streamingondersteuning die hen in staat stelt gegevens eenvoudig te streamen naar een pc, Mac of gameconsole. Zo bieden we al onze klanten met de nieuwe WD ShareSpace belangrijke verbeteringen." Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe WD ShareSpace 8 TB is vanaf nu verkrijgbaar via de online store van WD (www.shopwd.com). De WD ShareSpace-netwerkopslagsystemen zijn ook verkrijgbaar met een capaciteit van 2 TB en 4 TB. De adviesprijs van de WD ShareSpace met 8 TB is 1.799 euro incl. btw.

Kenmerken van de WD ShareSpace 8 TB.

- Kleine afmetingen, vier slots en voldoende opslagcapaciteit.
- GigE-connectiviteit met dataoverdrachtssnelheden tot 1 gigabit per seconde bij gebruik van een GigE-netwerk.
- RAID 0/1/5-standen voor databescherming en snelheid.
- Een alarmeringssysteem verstuurt een e-mail wanneer er een probleem optreedt met de drives of het systeem.
- UPnP/DLNA 1.5 Certified Media Server.
- iTunes-server voor gecentraliseerde, gedeelde muziekbibliotheek.
- Microsoft Active Directory voor directory service support.
- Plug een USB-drive in aan de voorkant van het apparaat en druk op de overdrachtsknop om automatisch alle data van de drive over te zetten op de WD ShareSpace.
- Software voor automatische en continue netwerkback-up met licenties voor drie computers².
- De unieke Mionet remote Web access-dienst (voor pc en Mac) biedt toegang tot het apparaat op afstand.
- De downloadmanager ondersteunt ingeplande downloads via FTP en HTTP.
- Gebruiksklaar voor Windows Vista.

- Ingebouwde FTP-server.

- Drie USB 2.0-poorten.

- De WD-drives maken gebruik van WD GreenPower-technologie. Door de efficiënte koelingsarchitectuur en energiebesparende stand verbruikt het apparaat tot 33 procent minder stroom en heeft het een uiterst stille en koele werking³.
- Drie jaar garantie.


1 Deze oplossing voorziet in het streamen van muziek, foto's en films naar elk DLNA-gecertificeerd multimedia-apparaat, zoals een PlayStation 3 of Xbox 360.
2 Gebruikers kunnen specifieke bestanden of mappen selecteren voor back-up tijdens de installatieprocedure. Vanaf dat moment worden veranderingen en toevoegingen direct en automatisch doorgevoerd in de geselecteerde bestanden en mappen op de WD ShareSpace.
3 De tests zijn gebaseerd op een vergelijking tussen een 1 TB dual-drive-systeem met gebruik van 7.200 RPM-drives en een 1 TB dual-drive-systeem dat gebruikmaakt van GreenPower-drives van WD.

#####

Over Western Digital
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storagemarkt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storageproducten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.