Erasmus MC



---

Spontane actie: voetbalplaatjes voor het Erasmus MC-Sophia

Een delegatie leerlingen en een docent van het Stedelijk Gymnasium in Apeldoorn hebben op woensdag 11 maart het Erasmus MC-Sophia bezocht om duizenden voetbalplaatjes aan te bieden aan de kinderen op de verkoeverkamer. Prof.dr. N.M.A. Bax van het Erasmus MC heeft de delegatie verwelkomd en de plaatjes in ontvangst genomen.

Wuppies en smurfen
De verkoeverkamer is de kamer waar pas geopereerde patiënten kunnen bijkomen uit de narcose. Op de afdeling OK Sophia is het inmiddels een gewoonte geworden om de kinderen, die na de operatie op de verkoeverkamer uitslapen, te verrassen met leuke kleinigheidjes. Het personeel in het Erasmus MC-Sophia haakt daarom regelmatig aan bij landelijke spaaracties en verzamelt driftig wuppies, smurfen en andere attenties, waarbij ook de hulp van vrienden en bekenden wordt ingeroepen.

Spontane actie
Zo ging het dus ook met de recente spaaractie van voetbalplaatjes van Albert Heijn. Dit keer kwam er bij het sparen hulp vanuit onverwachte hoek. De verzamelwoede van het personeel kwam de leerlingen van het Stedelijk Gymnasium in Apeldoorn ter ore. De scholieren van deze middelbare school zetten spontaan een inzamelingsactie op touw om voetbalplaatjes te verzamelen voor de kinderen van het Sophia. De duizenden verzamelde plaatjes hebben ze afgelopen woensdag vervolgens hoogstpersoonlijk afgeleverd.

Albert Heijn kon het initiatief van de leerlingen zo waarderen, dat het bedrijf op zijn beurt 200 verzamelalbums beschikbaar heeft gesteld om de plaatjes in te plakken.

Publicatiedatum: 12 maart 2009