Gemeente Harenkarspel


Ondertekening overeenkomst brede scholen Harenkarspel

Woensdagmorgen 11 maart 2009 werd in het gemeentehuis van Harenkarspel een overeenkomst getekend om te komen tot geheel brede scholen in de dorpen van Harenkarspel. Gemeente Harenkarspel en betrokken partijen (schoolbesturen, peuterspeelzaalwerk, kinderopvang) streven er naar om brede scholen te realiseren. Het betekent een integrale manier van werken om de ontwikkelingskansen van 0 tot en met 12 jarigen te verbeteren met ondermeer een samenhangend activiteitenaanbod. brede school

De partijen die een rol spelen in de brede scholen zijn: stichting Surplus (bestuur openbare basisscholen), stichting Flore (bestuur rooms-katholieke basisscholen), stichting Kopwerk, de stichtingen Peuterspeelzalen Harenkarspel, Kinderopvang Harenkarspel, kinderopvang De Keet en de gemeente. Hun vertegenwoordigers, namens de gemeente wethouder Gerda Rootjes, ondertekenden een document dat hun gemeenschappelijke visie beschrijft.

Op de foto tekenen Adri Groot (Flore) en wethouder Gerda Rootjes, bij hen staan v.l.n.r. Ienke de Koning (Kinderopvang Harenkarspel), José Vosbergen (Surplus) en Paul de Betué (kinderopvang De Keet).

Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600