Gratis online ouderschapsplan voorkomt opvoedingsconflicten


Easy-Echtscheiding ontwikkelt ouderschapsplan door middel van open en meerkeuzevragen

AMSTERDAM, 20090311 -- Opvoeden betekent veel beslissingen nemen en keuzes maken. Het welzijn van het kind staat natuurlijk voorop. Maar wie neemt de beslissingen na de echtscheiding? Easy-Echtscheiding ontwikkelde een online ouderschapsplan, inclusief heldere toelichting, die gratis is te downloaden via de website.

Dat de verhouding tussen de gescheiden ouders flink onder druk kan komen te staan is niet ondenkbaar. Zeker als de ene ouder een beslissing kan nemen waarvoor de andere ouder moet betalen. Of geldt wie betaalt bepaalt? En wat als een ouder eenzijdig keuzes maakt die bijvoorbeeld voortvloeien uit een levensovertuiging of geloof? Een veelvoud van vragen zijn te bedenken en evenveel aanleiding voor conflict.

Sinds 1 maart jl. is een ouderschapsplan bij echtscheiding verplicht. Dit is een document waarin ouders afspraken over verzorging, ontwikkeling en opvoeding van de kinderen vastleggen. Hiermee zouden misverstanden en scheve verwachtingen vooraf kunnen worden ondervangen. Een goed ouderschapsplan, inclusief heldere toelichting, is gratis te downloaden via de website van Easy-Echtscheiding, een organisatie gespecialiseerd in scheidingsbemiddeling. Door middel van open en meerkeuzevragen worden alle belangrijke aspecten behandeld.

"Een goed ouderschapsplan zet ouders ertoe aan na te denken over de consequenties van de echtscheiding voor het kind en goede afspraken te maken over de opvoeding," aldus Martijn Sprenger, algemeen directeur van Easy-Echtscheiding. "Bovendien, als zo'n plan ontbreekt, zal de rechter een verzoek tot echtscheiding niet in behandeling nemen. Opstellen zal niet altijd even eenvoudig zijn en soms zelfs confronterend. Onze verwachting is echter dat het ouders zal helpen op één lijn te blijven, en dat komt de opvoeding ten goede. Moeilijke zaken makkelijker maken, daar is het ons om te doen."

Het ouderschapsplan is gratis te downloaden op www.easy-echtscheiding.nl