Huurprijs nieuwe kamer in Tilburg bereikt recordhoogte


DEN HAAG, 20090311 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat het aantal nieuw aangeboden kamers in Tilburg fors (22,5 procent) is toegenomen in de maand februari 2009 vergeleken met dezelfde maand een jaar daarvoor. Er zijn in de maand februari in totaal 490 nieuwe kamers aangeboden. De gemiddelde huurprijs van nieuwe aangeboden kamers in de maand februari 2009 is echter wel gestegen. Een kamerzoekende in Tilburg moest in februari ruim 291 euro neertellen voor een nieuwe kamer, een jaar geleden was dit nog 253 euro.

Huurprijs kamers Tilburg stijgt flink met 15 procent
Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Tilburg flink gestegen is (15 procent) ten opzichte van een jaar geleden. De gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers komt uit op 291 euro. Deze huurprijs ligt 54 euro lager dan het landelijk gemiddelde (345 euro).



Aanbod kamers neemt fors toe met 22,5 procent
Het aantal nieuw aangeboden kamers in Tilburg is in februari 2009 toegenomen (22,5 procent) vergeleken met dezelfde maand een jaar geleden. Het kameraanbod komt uit op 490 kamers.



Vierkante meter prijs blijft gelijk
De gemiddelde vierkante meter prijs is gelijk gebleven in tegenstelling tot de stijging van de gemiddelde huurprijs (15 procent). De gemiddelde oppervlakte van nieuw aangeboden kamers is in februari dit jaar wel groter geworden (14,9 procent) tot een oppervlakte van 17,27 m2.



Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 500.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 6.500 kamers aangeboden op de site. In 2008 werd www.kamernet.nl meer dan 8,8 miljoen keer bezocht door bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl, zijn alle marktrapporten terug te vinden. Het complete rapport van de kamermarkt van Nederland is terug te vinden op blog.kamernet.nl/2009/03/11/Kamermarkt+Tilburg+februari+2009.aspx. Van de grootste steden van Nederland is op blog.kamernet.nl eenzelfde marktrapport aanwezig.