Mulder Obdam Bouw B.V. en Deputy IT bouwen liquiditeitsrapportage


Mulder Obdam Bouw B.V. en Deputy IT bouwen samen een betrouwbare "realtime" liquiditeitsrapportage

AMSTERDAM, 20090311 -- Bouwbedrijf Mulder Obdam Bouw B.V. was tot voor kort veel tijd kwijt aan het extraheren en voorbereiden van de overzichten voor het bepalen van de liquiditeitspositie. Het bedrijf benaderde Deputy IT, met de vraag het proces sneller, accurater en eenvoudiger te maken

Voorheen was er maandelijks een groot aantal handmatige bewerkingen nodig om de gewenste informatie betreffende de liquiditeitspositie boven tafel te krijgen. De gegevens werden voor de implementatie uit de Navision Database gehaald en in een Excel bestand geplaatst waar de nodige bewerkingen op de data werden uitgevoerd. Het Excel bestand werd vervolgens geprint en uitgedeeld aan belanghebbenden.

Het met de hand invoeren en berekenen van de liquiditeitspositie kent een aantal nadelen. Het kost veel tijd en het vergroot de kans op fouten. De vraag van Mulder Obdam Bouw B.V. aan Deputy IT was of zij een manier konden aandragen om bij dit proces tijd te besparen en de accuratie te verhogen.

Met behulp van de BI suite van Microsoft SQL Server en Office 2007 heeft Deputy IT een oplossing gebouwd zonder additionele licentie kosten voor Mulder Obdam Bouw B.V. Het ophalen van de gegevens uit de Microsoft Navision database is nu volledig geautomatiseerd. Zo kan elke gebruiker op elk gewenst moment een betrouwbare en up-to-date liquiditeitsrapportage opvragen. De nieuwe rapporten zijn opgenomen in de bestaande Microsoft Sharepoint portal en zodoende wordt de bestaande infrastructuur optimaal gebruikt.

P. Jongh Visscher, financieel directeur Mulder Obdam Bouw B.V. "De overzichten in het BI systeem geven kerninformatie over liquiditeit, debiteuren, crediteuren en onderhanden werk aan vooral de niet financiële mensen in ons bedrijf. Zij beschikken direct over deze informatie zonder er om te hoeven vragen." De nieuwe rapportages zijn zeer secuur en kunnen op ieder moment door de medewerkers bekeken worden. De rapportage ligt qua look 'n feel dicht bij zijn voorganger wat de overgang voor de gebruikers eenvoudiger maakt.

Over Deputy IT
Deputy IT is een energiek bedrijf met een persoonlijke aanpak, gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf is specialist op het gebied van Business Intelligence, Competitive Intelligence en Web Intelligence en kan op basis van uw specifieke wensen IT-oplossingen binnen uw bedrijf realiseren. Deputy IT hecht grote waarde aan duidelijke taal en open en eerlijke communicatie met haar klant. Deputy IT is een dynamische organisatie met veel expertise en creativiteit.

Deputy IT B.V.