Gemeente Tilburg

Urban Spaces

Internationale conferentie over de toekomst van BrabantStad 11, 12 en 13 maart 2009 - Tilburg

Op 11, 12 en 13 maart 2009 organiseert Bureau Cultuurmakelaar Tilburg de internationale conferentie Urban Spaces. Urban Spaces zet een eerste stap naar de toekomst van de vijf grote steden (Breda, Eindhoven, Helmond, 's-Hertogenbosch en Tilburg) in Brabant en levert een bijdrage aan de kandidaatstelling van BrabantStad als culturele hoofdstad van Europa in 2018.

Waar gaat BrabantStad naar toe? Wordt het één grote metropool met vijf verschillende centra? Waarin onderscheidt BrabantStad zich van vergelijkbare stedenclusters? Hoe komen we tot een moderne, innovatieve metropool met oog voor haar toekomstige bewoners? Wat zijn de gevolgen voor het stedelijke landschap en de groene ruimten? Welke rol kan of moét cultuur spelen in dit proces? Wat betekent dit voor de burgers?

Vooraanstaande sprekers als Robert Palmer (directeur cultuur, Raad van Europa), Franco Bianchini (hoogleraar cultureel beleid en ruimtelijke ordening), Ken Worpole (lid van de Britse regeringscommissie stedelijke groene ruimten) en Sir Bob Scott (voormalig hoofd van de kandidatuur van Liverpool als Culturele hoofdstad) geven antwoord op deze vragen.

Urban Spaces is bedoeld voor nationale en regionale politici, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten werkzaam in de ruimtelijke ordening en ecologie, adviseurs en medewerkers van universiteiten en gemeenten in Nederland. Verder is deze conferentie buitengewoon interessant voor culturele organisaties, de toeristische industrie en iedereen die feeling heeft met kunst en cultuur. Natuurlijk zijn ook studenten van harte welkom.

Meer informatie
Meer informatie over Urban Spaces is te vinden op www.bureaucultuurmakelaar.nl/urbanspaces. Op de site is een programma met sprekers en hoofdpunten van de conferentie te vinden. Ook kunt u zich via de site aanmelden. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Bureau Cultuurmakelaar Tilburg via infocultuurmakelaar@tilburg.nl

Bureau Cultuurmakelaar Tilburg hoopt u te mogen begroeten op 11, 12 en 13 maart 2009 tijdens Urban Spaces!

---- --