LLiNK
Rotterdam, 22 februari 2009
-PERSBERICHT-

Nederlandse bands in actie voor LLiNK

11 maart LLiNK benefietconcert in Arnhem

Dat de nood hoog is bij omroep LLiNK beginnen nu ook een aantal Nederlandse bands in te zien. Onder andere GEM, Voicst, Marike Jager, HIT ME TV, en Solo treden samen op tijdens een benefietconcert op 11 maart om leden voor de omroep te werven. Het concert in Luxor Live in Arnhem is een idee van het 3FM/LLiNK-programma MoveYourAss, dat ook voor haar voortbestaan vreest.

LLiNK in Concert
Bezoekers van LLiNK in Concert mogen alleen naar binnen als ze lid worden van LLiNK. 'Voor nog geen zes euro een avond lang topbands zien en LLiNK helpen, lijkt me een goeie deal', aldus MoveYourAss-presentator Rudy Mackay. 'In de afgelopen 3,5 jaar zijn zo'n beetje alle opkomende bands bij ons in het programma langsgeweest. Wij hebben hun zo aan bekendheid geholpen. De bands die komen optreden hoefden dan ook geen moment na te denken of ze belangeloos voor wilden optreden om zo LLiNK te helpen.'

Aanmelden
LLiNK in Concert vindt plaats op woensdag 11 maart, vanaf 20.00 uur in het nieuwe Luxor Live in Arnhem. Aanmelden voor het concert kan alleen online op http://llink.nl/concert en kost 5,73 euro.

Steun Milow
Eerder had ook de Belgische zanger Milow LLiNK een hart onder de riem gestoken door mee te spelen in de videoclip 'Red me' van Rudy. In het nummer roept Rudy op ludieke wijze iedereen op lid te worden van LLiNK omdat LLiNK en zijn programma MoveYourAss anders verdwijnen en hij anders aan de slag moet als groenteboer of straatmuzikant. De tekst is door Rudy zelf geschreven op het populaire nummer Ayo Technology van Milow. De LLiNK-presentator zingt het nummer en voert het akoestisch uit op gitaar.

150.000 leden
LLiNK heeft nog een paar weken de tijd om zo'n 25.000 leden te werven. Voor 1 april heeft LLiNK 150.000 leden nodig, anders verdwijnt de omroep uit het omroepbestel.

MoveYourAss
MoveYourAss is elke vrijdagavond tussen 22:00 en 01:00 uur te horen op 3FM, MoveYourAss is het eigenwijze radioprogramma van LLiNK met veel nieuwe muziek. Presentator Rudy Mackay doet in zijn programma met zijn gitaar wekelijks een muzikale ode aan de legendarische MoveYourAss boxershort, die de luisteraars kunnen winnen.

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.

---

Noot voor de redactie,