Ingezonden persbericht


+++ PERSBERICHT +++

Rotterdam, 2 maart 2009

Bijzondere boekenweekuitgave bij uitgeverij Douane: Een vrolijk dierenalfabet van Manuel Kneepkens

In het kader van de boekenweek van 11-21 maart, met dit jaar als thema TJIELP TJIELP - De literaire zoo, verschijnt bij uitgeverij Douane de nieuwe dichtbundel van Manuel Kneepkens: Een vrolijk dierenalfabet. Het alfabet met 26 dierengedichten wordt kleurrijk opgesierd door een omslag en dertien dierlijke verluchtingen van de hand van de dichter zelf.

De bundel wordt op vrijdagmiddag 13 maart 2009 om 16.00 uur gepresenteerd in het theater in de kelder van Boekhandel Selexyz Donner, Lijnbaan 150, Rotterdam. Tegelijkertijd zal in het theater in de kelder een speciale boekenweektentoonstelling geopend worden waar de 26 illustraties die voor de dichtbundel gemaakt zijn te zien en te koop zijn.

De auteur zal het eerste exemplaar overhandigen aan prof. Jelle Reumer (directeur Natuurhistorisch Museum Rotterdam) en leest enige gedichten voor. Jazzmusicus Ruud Bergamin heeft een aantal gedichten omgezet in muziek en brengt die ten gehore met zijn kompaan Erwin Beijersbergen. Hierna signeert de dichter. De tentoonstelling van de 26 dierenportretten duurt nog tot 12 april.

Een vrolijk dierenalfabet, de wereld een dierentuin - de vrolijke plek waar axolotl en caracole, roodmaanvogel en vroedmeesterpad, spons en wolf zij aan zij wonen, dikwijls zonder elkaar de hersens in te slaan. En niet te vergeten: de quality-fly en de xorotón ('De Seine was véél te smal/voor dat enorme lijf'). De hele wereld is hun thuis: Limburg en Rotterdam, Rusland en Parijs. Ach, dieren zijn net mensen soms.

Manuel Kneepkens (Heerlen, 1942) is rechtsgeleerde van huis uit; altijd al dichter, later Rotterdams politicus en beeldend kunstenaar. Eerder verscheen bij uitgeverij Douane zijn poëtisch dubbelalfabet Vrouwen & Rotterdammers.


---

Informatie voor de pers:

Manuel Kneepkens | Een vrolijk dierenalfabet
uitgeverij Douane, Rotterdam, 2009
ISBN 978-90-72247-18-6 | 48 pagina's | prijs ¤ 15,00

uitgeverij Douane
Museumpark 3b
3015 CB Rotterdam

T 010-4952778 / 06-10094548
E info@uitgeverijdouane.nl
I http://www.uitgeverijdouane.nl