Gemeente Boskoop


Wethouder Oosterwijk start project 'Kies voor Hart en Sport'

Op woensdag 11 maart opent Wethouder Corrie Oosterwijk het praktijkgedeelte van het project 'Kies voor Hart en Sport'. Zij zal om 14.00 uur samen met basisschoolleerlingen een balletje slaan in Sportcentrum Midden Boskoop. Tijdens de sportkennismakingscursussen kunnen kinderen van groep 6, 7 en 8 van alle Boskoopse basisscholen bij een van de vele Boskoopse verenigingen een sport uitproberen.

Wethouder Oosterwijk: "Sporten en bewegen is leuk en nog gezond ook! Dit is dan ook het motto van het project Kies voor Hart en Sport. Het mooie van Kies voor Hart en Sport is dat op deze wijze de aandacht voor de gezondheid van hart en vaten én de voordelen van sporten in één project geïntegreerd worden. Het project bestaat uit twee onderdelen. Een deel gezondheidsvoorlichting, sportoriëntatie en sportintroductie, dat op scholen en onder schooltijd plaatsvindt. En een deel sportkennismaking, dat plaatsvindt na schooltijd bij de sportverenigingen in de vorm van sportkennismakingscursussen". Deze combinatie tussen theorie en praktijk maakt het project zo succesvol."

De afgelopen periode hebben de basisschoolleerlingen theorielessen op school gehad. Tijdens deze lessen werd aandacht besteed aan het thema gezondheid, sport en bewegen. In de gymnastieklessen kregen de leerlingen de kans kennis te maken met verschillende aspecten van sportbeoefening, bijvoorbeeld het verschil tussen teamsport en individuele sport. De sportkennismakingscursussen duren tot 22 april. Door middel van deze cursussen krijgen de kinderen een kans kennis te maken met verschillende takken van sport. De kinderen kunnen geheel vrijblijvend meedoen, dus zonder lid te zijn of lid te worden van een sportvereniging of sportschool. Door de (financiële) inzet van de Gemeente Boskoop is de eigen bijdrage voor de leerlingen slechts ¤ 2,00.

Meer informatie bij mij en op www.kiesvoorhartensport.nl
---------------------------------------------------------------- Einde Persbericht ---------------------------------------------- Voor vragen kunt u terecht bij de medewerkers van Communicatie, tel. 219558 of 219553.