Gemeente Medemblik

Opening Omleiding Abbekerk

Op 11 maart 2009 vindt de opening plaats van de Omleiding Abbekerk (Reigerweg) en de herinrichting busstation Abbekerk. De openingshandeling wordt om 14.35 uur verricht door de gedeputeerde van de provincie Noord-Holland de heer Drs. C. Mooij. Met de opening worden twee civieltechnische projecten afgerond, die in 2007 en 2008 zijn gerealiseerd in opdracht van de gemeente Medemblik.

Omleiding Abbekerk
De Omleiding Abbekerk (Reigerweg) sluit aan de noordkant aan op de Vekenweg nabij het einde van het bosplan Parkwijk en aan de zuidkant op de buslus en de westelijke rotonde in de Tuinstraat, nabij de afslag 10A van Rijksweg A7. De Omleidingsweg is ca. 1,7 km lang en moet het doorgaande verkeer op het Zuideinde en Vekenweg in Abbekerk ontlasten.

Herinrichting busstation Abbekerk
Het busstation bestond uit één halteperron en tien carpoolplaatsen. Na de herinrichting en uitbreiding bestaat het busstation nu uit drie halteperrons voor bussen van Connexxion. Daarnaast is er een halteperron voor de OV-taxibus en per 14 december 2008 ook voor de Overstapper. De verlichting op het terrein is verbeterd en bij de halte zijn 25 carpoolplaatsen beschikbaar.

Belangstellenden zijn van harte welkom op 11 maart 2009 bij het busstation Abbekerk.