Oranjewoud


Oranjewoud en Tensing tekenen partnerovereenkomst in KLIC-Online

Advies- en ingenieursbureau Oranjewoud en Tensing hebben op 4 maart 2009 een partnerovereenkomst gesloten. Door deze overeenkomst kunnen gebruikers van de GBI-software van Oranjewoud op eenvoudige wijze gebruikmaken van Tensing KLIC.

Vanaf 1 oktober 2009 is de Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten (WION) van kracht. Vanaf dat moment zijn alle grondroerders en netbeheerders (dus ook gemeenten) verplicht om graafmeldingen en informatie over kabels en leidingen digitaal aan te bieden en te verwerken. Deze samenwerking zorgt ervoor dat beheerders eenvoudig aan deze verplichting kunnen voldoen.

Met het GBI van Oranjewoud worden de liggingsgegevens van kabels en leidingen gebundeld en op een eenduidige manier beschikbaar gesteld. Tensing KLIC verzorgt geautomatiseerde en gecontroleerde informatievoorziening van netbeheerders voor graafmeldingen. Door de open ICT-architecturen van beide producten is een naadloze integratie mogelijk en wordt het beste van beide werelden gecombineerd.

Tensing KLIC is een oplossing die onafhankelijk is van het GIS-platform en ontwikkeld is voor KLIC-Online conform de WION. Het heeft een flexibele database, is modulair opgebouwd en volledig in eigen beheer of als full-service dienst in een hosted omgeving te gebruiken. Het sluit perfect aan op het GBI van Oranjewoud (de Geo DBS) via de GBI/Toonbank.

Oranjewoud is marktleider op het gebied van beheerinformatiesystemen met haar product GBI. Inmiddels maken 183 organisaties gebruik van GBI. De ontwikkeling wordt aangestuurd door de onafhankelijke Gebruikersvereniging Oranjewoud, waar 115 organisaties lid van zijn. De GVOW ondersteunt de Open Strategie van Oranjewoud van harte, waar de samenwerking met Tensing erg goed in past.