Teun Visscher voorgedragen als korpschef politie Zuid-Holland Zuid

Mr. ing. T. (Teun) Visscher EMPM (50 jaar) wordt door minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) voorgedragen als korpschef van de regiopolitie Zuid-Holland Zuid.

De minister heeft dit besloten na een gesprek met korpsbeheerder Bandell over de voordracht en met voorzitter Van Aartsen van het Korpsbeheerdersberaad. In dat gesprek zijn aangescherpte afspraken gemaakt hoe de doelstelling te halen om meer vrouwen en allochtonen in de top en sub-top van de Nederlandse politiekorpsen te benoemen.

Op dit moment is Visscher plaatsvervangend korpschef van de politie Noord- en Oost-Gelderland. Daarvoor was hij directeur van het Nederlands Politie Instituut en vervulde hij verschillende leidinggevende functies bij de politiekorpsen Midden- en West-Brabant en Hollands Midden. Visscher begon zijn carrière in 1985 bij de toen nog bestaande Rijkspolitie.

Visscher studeerde weg- en waterbouwkunde aan de HTS, doorliep de Nederlandse Politieacademie en studeerde strafrecht aan de Erasmus Universiteit.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed