Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Goes, 11 maart 2009

ZeeYou, Congresbureau Zeeland feestelijk geopend

Goes - Afgelopen maandag is in Nederlands grootste strandrestaurant- en vergader paviljoen "Our Seaside" ZeeYou, Congresbureau Zeeland officieel geopende. Vanaf heden is de provincie Zeeland een eigen congresbureau rijker. Hiermee wordt voldaan aan een lang gekoesterde wens om - net zoals bij de andere Nederlandse provincies - een neutraal en objectief regionaal congresbureau in het leven te roepen, met steun van de provincie Zeeland, Economische Impuls Zeeland en het Zeeuwse bedrijfsleven.

De openingshandeling werd verricht door Bram Straatman, directeur van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen te Brussel en initiatiefnemer Balth. Roessingh, eigenaar van het communicatie adviesbureau Junction Communication.

Chris den Dekker, directeur van ZeeYou, verrichtte het welkomstwoord tot een honderdtal gasten, waaronder de Nederlandse consul-generaal te Gent, de heer Philip Le Roy, vertegenwoordigers van de Provincie Zeeland, de gemeente Schouwen-Duiveland en de commissarissen van ZeeYou, Congresbureau Zeeland BV. Het commissariaat bestaat uit Maria Le Roy, oud gedeputeerde van de provincie Zeeland en nu wethouder van de gemeente Sluis, Cees van Liere, oud burgemeester van de gemeente Noord-Beveland, nu bestuurder/ commissaris van diverse organisaties en David Luteijn, oud directeur Delta NV en nu o.a. voorzitter van de Brabants Zeeuwse werkgevers organisatie. Tijdens de toespraak van de heer den Dekker kwam naar voren dat het proces om uiteindelijk tot een Zeeuws Congresbureau te komen, erg veel tijd in beslag heeft genomen. " Stap voor stap werd er invulling gegeven aan het businessplan. Naar onze mening in een veel te laag tempo, maar het was niet anders. We konden geen ijzer met handen breken en hadden te weinig financiering voorhanden om zaken sneller in te vullen. Wel werden er studiereizen en symposia georganiseerd, veel publiciteit in vakbladen gegenereerd, een brochure en een website ontwikkeld", aldus den Dekker.

Tevens kwam den Dekker met het nieuws dat ter gelegenheid van de officiële opening van ZeeYou, alle inmiddels 49 aangesloten ZeeYou deelnemers, een gratis vrijkaart ontvangen voor het seminar "Ondernemerschap in Turbulente tijden" met o.a. het voormalige Belgische staatshoofd professor Mark Eyskens als spreker. Dit vindt plaats op maandag 6 april te Renesse in Our Seaside. Kaarten hiervoor zijn voor E 100,- p.p. verkrijgbaar bij het congresbureau (info@zeeyou.nl).

Vervolgens nam Math Teeuwen van het sprekers- en inspiratie bureau "de Teeuwen Groep" het woord . Zijn betoog ging over passie, emotie en doorzettingsvermogen. Dit alles ondersteund met oude voetbalfragmenten en een link naar de oprichting van het Zeeuws congresbureau.

Als sluitstuk van de openingsceremonie draafden vijf Zeeuwse trekpaarden langs de kustlijn over het strand met vlaggen van ZeeYou, gevolgd door een buffet met Zeeuwse streekproducten.

Het Zeeuws congresbureau zal Zeeland als zakenmarktbestemming promoten. Daarbij is ook een samenwerking tot stand gekomen met het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Inmiddels heeft het Zeeuws congresbureau 49 deelnemers, die geschikt worden geacht voor de zakenmarkt, variërend van verblijfs-, congres- en vergaderaccommodaties tot en met organisaties voor strandactiviteiten ((kite-) surfen, vliegeren, beachgolf, etc), bruine vloot en helikoptervluchten.

Zeeland wordt van oudsher geassocieerd met zon, zee en strandvakanties. In de stillere perioden buiten het toeristenseizoen, heeft Zeeland voldoende mogelijkheden om de zakenmarkt op te vangen.

Onder het mom: "ontspanning naast inspanning" heeft Zeeland met haar prachtige stranden en natuurschoon, rust en ruimte, voldoende ingrediënten om naast meetings, congressen ed. in een vakantiesfeer te ontspannen.

Daarnaast kent Zeeland de meeste Michelin-sterrenrestaurants ten opzichte van andere Nederlandse provinciën, waaronder restaurant Oud Sluis met 3-sterren.

Ook kent Zeeland zeer gunstige prijs-kwaliteits verhoudingen in vergelijking tot andere steden. Vergaderarrangementen zijn in Zeeland gemiddeld 38% goedkoper. Tot slot is Zeeland goed bereikbaar per openbaar vervoer, is in het bezit van een vliegveld (zakenvliegtuigen tot 10 personen) en is gunstig gelegen tussen de Randstad (Rotterdam 1 uur vanaf Goes) en België (Antwerpen 3 kwartier vanaf Goes).

Het Zeeuws congresbureau helpt opdrachtgevers gratis bij het vinden van geschikte locaties en kan ook waarnodig de complete organisatie van congressen e.d. uit handen nemen. -------------------------------------------
Einde bericht
Voor meer informatie kunt u terecht bij www.zeeyou.nl . Contactpersonen zijn de heren Balth. Roessingh, +31 653353843 of Chris den Dekker +31 653522724. Foto's vrij van rechten in een hoge resolutie zijn bij Balth Roessingh op te vragen.