( BW)(NJ-CIRCULITE) CircuLite® rondt eerste voltrekking van Series C financieringsplan ter waarde van $33 miljoen af en benoemt Chief Medical Officer

SADDLE BROOK, New Jersey en AKEN, Duitsland--(BUSINESS WIRE)--Mar 11, 2009-- -Financiering ter ondersteuning van de introductie van de Synergy Micro-pomp voor chronische hartstoornissen op de commerciële markt in Europa in 2009-

CircuLite, Inc. heeft vandaag bekendgemaakt tot dusver $10,5 miljoen te hebben binnengehaald in het kader van haar Series C financieringsplan met preferente aandelen. Het betreft de voltrekking van de eerste fase van een financieringsplan met een waarde van ten minste $33 miljoen. Het Bedrijf heeft zich verzekerd van $23,5 miljoen aan insidertoezeggingen. Het resterende bedrag van deze financieringsronde kan naar verwachting worden verkregen van nieuwe investeerders. Het financieringsplan werd uitgevoerd door Forbion Capital Partners en omvatte deelname van de bestaande investeerders Crédit Agricole Private Equity, Foundation Medical Partners en Oxford Bioscience Partners. Het bedrijf heeft tevens bekendgemaakt dat dokter Daniel Burkhoff, Ph.D., voorzitter van de wetenschappelijke adviesraad van het Bedrijf, is toegetreden tot het managementteam van het Bedrijf in de functie van Chief Medical Officer.

De opbrengsten van het Series C financieringsplan zullen worden gebruikt voor de voltooiing van de Europese registratieproef voor het duurzame gebruik van de Synergy Pocket Micro-pomp voor gedeeltelijke circulatieondersteuning bij patiënten met hartstoornissen van klasse IIIb en een vroeg stadium van klasse IV. Het Bedrijf werkt tevens aan de afronding van de commerciële introductie van het Synergy-apparaat op de Europese markt in 2009, zodra het CE-keurmerk wordt toegekend.

“CircuLite heeft de klinische ontwikkeling van de Synergy met succes doorlopen en bevindt zich nu in een uitgelezen positie om haar eerste commerciële product in Europa te introduceren,” aldus Martien van Osch, Managing Partner bij Forbion Capital Partners en lid van de Raad van Bestuur van CircuLite. “Synergy heeft tot dusver uitstekende en duurzame resultaten laten zien en we geloven dat dit apparaat de manier waarop chronische hartstoornissen worden behandeld voorgoed zal veranderen.”

“Deze krachtige financiële ondersteuning van onze bestaande investeerders is een duidelijke indicatie van hun vertrouwen in CircuLite en in de Synergy-technologie,” aldus Paul Southworth, President en CEO van CircuLite. “Nu de verlening van het CE-keurmerk aanstaande is, liggen onze voorbereidingen voor de geplande introductie van Synergy op de Europese markt goed op koers. Dankzij dit financieringsplannen beschikken we nu over de middelen voor het uitbreiden van onze commerciële activiteiten, en het uitbouwen van ons dossier van klinische gegevens voor aanvragen in de rest van de wereld.”

“Daarnaast zijn we blij dr. Burkhoff in ons managementteam te mogen verwelkomen. Dr. Burkhoff staat bekend als voorvechter van Synergy en van ons Bedrijf. Zijn expertise op het gebied van hartstoornissen en cardiovasculaire geneeskunde heeft een belangrijke rol gespeeld bij de opzet en de klinische ontwikkeling van het product. We zijn uiterst dankbaar voor zijn voortdurende ondersteuning, die voor ons van grote waarde zal zijn nu we onze inspanningen richten op de succesvolle introductie van Synergy op de commerciële markt.”

Dr. Burkhoff is voorheen in dienst geweest als Medisch Directeur van CircuLite en als voorzitter van de wetenschappelijke adviesraad, sinds haar oprichting in 2005, en hij zal leiding blijven geven aan de wetenschappelijke adviesraad van het Bedrijf. Dr. Burkhoff, afgestudeerd aan de Johns Hopkins School of Medicine, is een vooraanstaande consulent op het gebied van hartstoornissen, en is in het bezit van een Adjunct Associate Professorship of Medicine aan de Columbia University Medical School. Dr. Burkhoff blijft in dienst als medisch directeur van IMPULSE Dynamics en Cheetah Medical, en diende in het verleden als directeur van het J. Skirball Center for Cardiovascular Research van de Cardiovascular Research Foundation. Dr. Burkhoff heeft meer dan 200 door collega’s geëvalueerde tijdschriftartikelen, hoofdstukken in boeken en redactionele bijdragen op zijn naam staan. De nadruk van zijn expertise en klinisch onderzoek ligt op hartstoornissen, inclusief apparaten voor ventriculaire assistentie, ventriculaire mechaniek, hartklepstoornissen, cardiovasculaire fysiologie, coronaire circulatie en cardiovasculaire farmacologie.

Over Synergy™

De Synergy™ Pocket Micro-pomp vormt een nieuwe benadering tot mechanische circulaire ondersteuning die een revolutie teweeg kan brengen op het gebied van de behandeling van chronische hartstoornissen door patiënten een minder invasieve behandelingsoptie te bieden voordat de toestand van hun aandoening onomkeerbaar wordt. Synergy is het eerste implanteerbare systeem dat is ontworpen voor het bieden van duurzame gedeeltelijke ondersteuning van de bloedcirculatie bij miljoenen patiënten met NYHA klasse IIIb of een vroeg stadium van klasse IV die momenteel geen behandeling ontvangen.

De gepatenteerde micropomp van CircuLite zorgt voor een doorstroming tot 3 l/min, waardoor de totale cardiale output wordt verhoogd en het hart wordt ontzien, waardoor het hart kan rusten en de hartfunctie zich mogelijk kan herstellen. Het apparaat is zo klein als een AA-batterij, klein genoeg om subcutaan te worden geïmplanteerd in een “pacemakerachtige” holte door middel van een zo min mogelijk invasieve procedure.

Over CircuLite®

CircuLite® brengt een revolutie teweeg op het gebied van de behandeling van hartstoornissen dankzij de ontwikkeling van apparaten voor duurzame gedeeltelijke ondersteuning van de circulatie waarvoor slechts een minimale invasieve procedure noodzakelijk is. CircuLite maakt een proactieve behandeling met lager risico mogelijk door de eigen pompcapaciteit van de patiënt te vergroten. Hierdoor heeft CircuLite de potentie de kwaliteit van het leven van miljoenen patiënten met chronische hartstoornissen en hun families te verbeteren. Het ontwikkeltraject van apparaten voor gedeeltelijke ondersteuning van de circulatie van CircuLite wordt aangevoerd door de Synergy™ Pocket micropomp, de kleinste implanteerbare bloedpomp ter wereld, die momenteel klinische proeven ondergaat voor verkrijging van het CE-keurmerk. De volgende generatie van Synergy Micro-pompen omvat een endovasculair systeem, een volledig implanteerbaar systeem en een kindergeneeskundig systeem. Voor meer informatie over CircuLite en de Synergy Pocket Micro-pomp kunt u terecht op onze website: www.CircuLite.net.

ATTENTIE: Experimenteel apparaat. Door het Federaal Recht uitsluitend toegestaan voor experimenteel gebruik.

CircuLite® is een gedeponeerd handelsmerk van CircuLite, Inc. in de Verenigde Staten.

Synergy™ is een handelsmerk van CircuLite, Inc. in de Verenigde Staten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

Media:
MacDougall Biomedical Communications
Jennifer Conrad, 781-235-3060
jconrad@macbiocom.com
of
CircuLite, Inc.:
Gail Farnan, 201-478-7651
Vice President van Marketing