Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Architectuurcentrum Aorta presenteert:
De stad voor kinderen, kinderen voor de stad
een tentoonstelling over de invloed van kinderparticipatie op de stad

TENTOONSTELLING vrijdag 27 maart t/m 16 mei 2009

Vanaf 27 maart bij Aorta een overzicht van dertien jaar Kinderraadsvergadering: ideeën en plannen van kinderen voor de stad! Wat zijn de ideeën van kinderen uit de stad om de wijk leuker, spannender, gezelliger of veiliger te maken? Verschillen die ideeën van nu met de ideeën van toen? Het winnende plan van 2009 is bekend vanaf 8 april en vanaf donderdag 16 april te zien bij Aorta.

De Kinderraadsvergadering bestaat dertien jaar. In die dertien jaar zijn er heel veel ideeën en plannen voor de stad gemaakt door kinderen tussen de 10 en 12 jaar.

Uit alle plannen is elk jaar in een Kinderraadsvergadering in het stadhuis van Utrecht de winnaar gekozen. Het plan van deze winnaar is ook echt uitgevoerd. Denk aan de trampoline in speeltuin de Gagel en de buisglijbaan in het Griftpark.

Vanaf vrijdag 27 maart is een selectie van de ideeën, alle uitgevoerde plannen van de afgelopen jaren, de ideeënprijswinnaars en de wijkwinnaars van dit jaar bij Architectuurcentrum Aorta te zien. Ideeën van kinderen over een veilige, sociale of duurzame stad; over sportief-, uitdagend- en natuurspelen. Wat is er terecht gekomen van de plannen? Wat wilden kinderen dertien jaar geleden en welke ideeën hebben ze nu? En wat is het winnende plan van 2009?

De winnaar van de Kinderraadsvergadering 2009 wordt op 8 april bekend gemaakt. Op 16 april wordt de tentoonstelling in Aorta feestelijk geopend door de winnaar van dit jaar én Rinda den Besten, wethouder voor Jeugd, Onderwijs, Volksgezondheid. Voor de opening zijn beperkte plaatsen beschikbaar. Reserveer dus snel. In de tentoonstelling is iedereen welkom tot en met 16 mei.

Tentoonstelling: 27 maart tot en met 16 mei bij Architectuurcentrum Aorta. Openingstijden: wo.-vr. 12.00 - 17.00 uur en za. 13.00 -17.00 uur. De toegang is gratis. Opening: donderdag 16 april, 16.30 uur bij Aorta, Achter de Dom 14. Beperkte plaatsen. Reserveren via Architectuurcentrum Aorta: tours@aorta.nu of tel: 030 2321686. Kijk voor meer informatie op www.aorta.nu.

De tentoonstelling is ontwikkeld door Architectuurcentrum Aorta in samenwerking met MOB vormgeving & educatie en gesubsidieerd door Gemeente Utrecht Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door: Subsidiegevers: KF Hein Fonds, Stimuleringsfonds voor Architectuur, Gemeente Utrecht. Sponsors: AM, Cório Nederland Retail, Geelen Bouwgroep, Heijmans Vastgoed, ING Real Estate, Texim interieurs, Volker Wessels Vastgoed, Amvest