Ingezonden persbericht

Russische Sberbank kiest voor DeviceLock

Rotterdam, 12 maart 2009 - De Bashkir-divisie, onderdeel van de spaarbank van de Russische federatie (Sberbank), kiest voor de software van DeviceLock, wereldwijd marktleider op het gebied van endpoint device beveiligingscontrole en softwareproducten tegen datalekken. Hiermee kan de bank uitgebreide controle uitoefenen op de toegang van medewerkers tot lokale poorten en randapparatuur van de computerwerkplekken. Dit beperkt het risico op interne datalekken door fouten of verkeerd handelen van medewerkers.

De ontwikkelingen op het gebied van dataverkeer en opslagtechnologie en de daaruit voortvloeiende mogelijke gevaren voor de veiligheid van bedrijfsinformatie, gaan snel. Daardoor onderkende de IT Security-afdeling van de Bashkir-divisie van de Sberbank een dringende behoefte aan een meer specifieke en betrouwbare controle op de toegang van medewerkers tot lokale poorten en randapparatuur van de computers in de kantoren. Toegangsweigering door middel van een fysieke of softwarematige blokkade van het IT-systeem van de bank, was niet meer toereikend voor het ondersteunen van het personeel bij de uitvoering van hun taken en werkzaamheden. Het volledig blokkeren van de USB-poorten bleek bovendien simpelweg niet werkbaar bij sommige soorten randapparatuur, zoals USB-toetsenborden en -muizen.

Audit
"De audit van het IT security-systeem van de bank is een van de belangrijkste taken van onze IT Security-afdeling. Een recente audit maakte ons duidelijk dat wij de vraag om invoering van flexibele controle op randapparatuur en poorttoegang op de bedrijfscomputers niet langer voor ons uit konden schuiven," zegt Vyacheslav Rykov, plaatsvervangend hoofd van de IT Security-afdeling bij de Bashkir-divisie van de Sberbank.

Na intensief testen van een aantal oplossingen voor randapparatuur- en poortcontrole, is gekozen voor de software van DeviceLock. Een aantal functionele voordelen speelden hierbij een doorslaggevende rol, zoals de mogelijkheid tot het nauwkeurig controleren, registreren, het maken van schaduwkopieën, en het uitvoeren van audits op de toegang van eindgebruikers tot elk willekeurig type computerpoort en randapparatuur. Ook de ingebouwde integratie met het Microsoft Active Directory® platform voor het eenvoudig inzetten en beheren van de DeviceLock functionaliteit speelde mee, evenals de gecentraliseerde vergaring en opslag van auditresultaten en de mogelijkheid tot het schaduwen van de data die eindgebruikers naar verwijderbare geheugenapparaten kopiëren. De ondersteuning van officieel geaccordeerde USB en media en een multi-console management architectuur die diverse administratieve rollen ondersteunt, waren verdere zaken die een rol speelden bij de keuze voor DeviceLock.

"De DeviceLock oplossing sluit niet alleen volledig aan bij ons informatiebeveiligingsbeleid, maar werkt er ook naadloos mee samen, waardoor de totale IT-infrastructuurbescherming van de bank toeneemt. Naast de DeviceLock oplossing zijn we ook bezig met het ontwikkelen van administratieve en regulerende documenten, het toepassen van netwerkbeveiliging en antivirusoplossingen. DeviceLock voorziet in uitgebreide mogelijkheden voor het in logboeken vastleggen van events en data en het uitvoeren van audits, waarbij het alle functionele vereisten afdekt die te maken hebben met dit onderdeel van werkplekbeveiliging. Er is dus geen noodzaak voor het inzetten van extra tools voor poort- en randapparatuur controle," vertelt Rykov. "Een ander voordeel van DeviceLock is dat het geen diepgaande technische expertise vereist en ook geen zware claim legt op tijd en resources voor de installatie, het onderhoud en de ondersteuning. Het is zelfs zo dat de automatische installatie van het product zo soepel ging, dat de meeste van onze medewerkers niet eens in gaten hadden dat DeviceLock geïnstalleerd werd en op hun computers draaide. Dankzij uitgebreide productdocumentatie en real-time ondersteuning van DeviceLock's Technical Support Service hebben wij er het volste vertrouwen in dat, als zich technische problemen voordoen, deze snel en probleemloos opgelost kunnen worden."

Over Sberbank
De Sberbank, opgericht in 1841, is de grootste bank in Centraal- en Oost-Europa en de onbetwiste marktleider binnen de Russische bancaire wereld. De bank is goed voor meer dan een kwart van de nationale bankreserves. Sberbank, een generieke commerciële bank met een volledig bancair dienstenportfolio, heeft 17 regionale hoofdkantoren en meer dan 20.000 filialen door het hele land. De bank biedt diensten variërend van spaarrekeningen tot private en investment banking en een volledig pallet van leningen en kredietfaciliteiten aan meer dan één miljoen zakelijke en 250 miljoen particuliere klanten. Sberbank maakt door het hele land gebruik van een eigen transactiesysteem en heeft correspondentrelaties met meer dan 200 banken over de gehele wereld.

Over DeviceLock®-software
De softwareproducten van DeviceLock bieden organisaties van de meest uiteenlopende bedrijfstakken en bedrijfsgroottes een proactieve bescherming tegen dataverlies en netwerkinfiltraties door malware via de lokale poorten van bedrijfscomputers. Zo worden de beveiligingsrisico's die kunnen ontstaan als gevolg van onoplettendheid, fouten of kwade bedoelingen aanzienlijk teruggedrongen. DeviceLock software is ontworpen voor Microsoft Windows besturingssystemen en heeft een overzichtelijk centraal beheer. Het integreert volledig met Microsoft Active Directory® en stelt beveiligingsbeheerders ertoe in staat de gebruikerstoegang tot alle typen apparaten en lokale poorten op hun pc's nauwgezet te beheren, online te bewaken, schaduwkopieën te maken, in logboeken vast te leggen en te analyseren. Dit is inclusief lokale printers, netwerkprinters en virtuele printers, maar ook de op Windows Mobile® en Palm® OS gebaseerde persoonlijke mobiele apparaten. Om gegevens op verwisselbare opslagapparaten te beveiligen, integreert DeviceLock met de toonaangevende encryptie-producten van PGP, Lexar en TrueCrypt. Bovendien blokkeert DeviceLock de activiteiten van alle hardware-keyloggers.

Over DeviceLock Inc.
Al vanaf de start in 1996 als SmartLine, heeft DeviceLock softwareproducten ontworpen voor de endpoint device controle bij bedrijven in allerlei sectoren en van verschillende grootte. In 2008 waren meer dan 3 miljoen apparaten in meer dan 55.000 organisaties zo beveiligd. DeviceLock heeft een lange lijst van zakelijke klanten, waaronder financiële instellingen, lokale en landelijke overheidsorganisaties, geheime militaire netwerken, zorginstellingen, telecommunicatiebedrijven en onderwijsinstellingen. DeviceLock, Inc. is een internationale organisatie met kantoren in San Ramon (Californië, VS), Londen (UK), Ratingen (Duitsland), Moskou (Rusland) en Milaan (Italië). Kijk voor meer informatie op http://www.devicelock.com.



Ingezonden persbericht